Kip in tafelbier

1-IMG_2819

Ingrediënten:

  • 700 gram kipfilet
  • 33 cl Piedboeuf (bruin, tafelbier)
  • 2 afgestreken eetlepels kristalsuiker
  • 1 dikke ui
  • 2 plakken peperkoek
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Snijd de kipfilet in dikke blokken. Kruid met peper en zout.
  • Snijd de ui fijn.
  • Verwarm een diepere pan met wat boter.
  • Bak de ui glazig aan.
  • Voeg de kip toe en bak hem bruin aan.
  • Blus af met het tafelbier.
  • Brokkel de peperkoek in kleinere stukjes. Roer het door de kip.
  • Voeg de suiker toe.
  • Laat het geheel nu zacht pruttelen tot dat saus wat dikker zal worden.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s