Gevulde gehaktbroodjes

1-IMG_2780

Ingrediënten:

  • 8 grote maïsbroodjes
  • 700 gram gemengd gehakt
  • 2 kleine uien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 bosuitjes
  • klein bosje platte peterselie
  • 100 gram gemalen oude kaas
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • cayennepeper
  • peper
  • zout
  • olijfolie (met rode peper)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwarm een pan met wat olijfolie. Bak de uien glazig aan.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul. Kruid ondertussen met paprikapoeder, peper en zout.
  • Voeg de paprika’s toe en roer voor een 3-tal minuten.
  • Voeg nu de gezeefde tomaten toe. Roer goed door elkaar. En laat dit nu een 8-tal minuten sudderen.
  • Kruid met cayennepeper naar smaak.
  • Roer de bosuitjes er voor 3/4 doorheen. De rest kan als garnering gebruikt worden.
  • Knip de peterselie fijn en voeg toe. Laat een beetje over ter garnering.
  • Snijd ondertussen een cirkel uit in de bovenkant van elk broodje. Hol de broodjes uit.
  • Vul de broodjes op met het gehakt.
  • Strooi er wat gemalen kaas bovenop.
  • Zet de broodjes in de ovenschaal en laat een 8-tal minuten in de oven staan totdat de kaas goed gesmolten is.
  • Werk nog af met wat peterselie en bosuitjes.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s