Wortelcake

Deze wortelcake is zo’n 4 cm dik en werd in een bakvorm voor brownies gebakken.
Daarna afgewerkt met een roomkaastopping.

IMG_1996

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 2 eetlepels honing
  • 60 gram bruine suiker
  • 100 gram boter (ik gebruikte Blue Band Cake & Koekjes)
  • 1 zakje bakpoeder (15 gram)
  • 75 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram bloem + 1 à 2 wortelen voor garnering
  • 200 gram wortelen
  • 200 gram roomkaas (ik gebruikte Mon Chou zacht & luchtig)
  • 100 gram poedersuiker

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 160° (heteluchtoven)
  • Neem een kom. Doe hierin de boter, melk, honing, ei en suiker.
  • Klop dit met de mixer.
  • Voeg dan bloem en het bakpoeder toe. Mix tot een glad geheel.
  • Rasp de wortelen en voeg ze toe.
  • Doe een velletje bakpapier in de brownievorm en giet het beslag hier in. Maak het glad met een spatel.
  • Zet het nu zo’n 30-35 minuten in de oven. Laat het afkoelen.
  • Maak nu een beslag met poedersuiker en roomkaas. Mix het goed.
  • Haal de cake uit de vorm. Smeer de roomkaas over de cake en rasp er nog wat verse wortel overheen.
  • Snijd de cake nu in een 16-tal vierkantjes.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s