Deze wortelcake is zo’n 4 cm dik en werd in een bakvorm voor brownies gebakken.
Daarna afgewerkt met een roomkaastopping.
Ingrediënten:
- 1 ei
- 2 eetlepels honing
- 60 gram bruine suiker
- 100 gram boter (ik gebruikte Blue Band Cake & Koekjes)
- 1 zakje bakpoeder (15 gram)
- 75 ml melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 gram bloem + 1 à 2 wortelen voor garnering
- 200 gram wortelen
- 200 gram roomkaas (ik gebruikte Mon Chou zacht & luchtig)
- 100 gram poedersuiker
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160° (heteluchtoven)
- Neem een kom. Doe hierin de boter, melk, honing, ei en suiker.
- Klop dit met de mixer.
- Voeg dan bloem en het bakpoeder toe. Mix tot een glad geheel.
- Rasp de wortelen en voeg ze toe.
- Doe een velletje bakpapier in de brownievorm en giet het beslag hier in. Maak het glad met een spatel.
- Zet het nu zo’n 30-35 minuten in de oven. Laat het afkoelen.
- Maak nu een beslag met poedersuiker en roomkaas. Mix het goed.
- Haal de cake uit de vorm. Smeer de roomkaas over de cake en rasp er nog wat verse wortel overheen.
- Snijd de cake nu in een 16-tal vierkantjes.
Een gedachte over “Wortelcake”