Wortelcake

Deze wortelcake is zo’n 4 cm dik en werd in een bakvorm voor brownies gebakken.
Daarna afgewerkt met een roomkaastopping.

IMG_1996

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 2 eetlepels honing
  • 60 gram bruine suiker
  • 100 gram boter (ik gebruikte Blue Band Cake & Koekjes)
  • 1 zakje bakpoeder (15 gram)
  • 75 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram bloem + 1 à 2 wortelen voor garnering
  • 200 gram wortelen
  • 200 gram roomkaas (ik gebruikte Mon Chou zacht & luchtig)
  • 100 gram poedersuiker

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 160° (heteluchtoven)
  • Neem een kom. Doe hierin de boter, melk, honing, ei en suiker.
  • Klop dit met de mixer.
  • Voeg dan bloem en het bakpoeder toe. Mix tot een glad geheel.
  • Rasp de wortelen en voeg ze toe.
  • Doe een velletje bakpapier in de brownievorm en giet het beslag hier in. Maak het glad met een spatel.
  • Zet het nu zo’n 30-35 minuten in de oven. Laat het afkoelen.
  • Maak nu een beslag met poedersuiker en roomkaas. Mix het goed.
  • Haal de cake uit de vorm. Smeer de roomkaas over de cake en rasp er nog wat verse wortel overheen.
  • Snijd de cake nu in een 16-tal vierkantjes.
Advertentie

Een gedachte over “Wortelcake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s