Ingrediënten:
- 1,5 kg kruimige aardappelen
- 4 grote zoete aardappelen
- 12 kippenvleugels
- 4 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels curryketchup
- 1 groot blik maïs
- 1 blik kidney bonen
- zout
- boter
Bereiding:
- Doe de kippenvleugels in een grote kom en voeg de ketjap manis en ketchup toe. Roer even goed om en laat zo’n 10 minuten marineren.
- Schil de gewone en zoete aardappelen en snij ze in gelijke stukken.
- Kook de gewone aardappelen in een ruime pan, in lichtgezouten water.
- Voeg na een 5-tal minuten kooktijd de zoete aardappelen toe. Laat ze nog eens een 20-tal minuten koken. Controleer even of ze gaar zijn.
- Doe het blik maïs en de bonen erin en laat nog een minuutje meekoken. Giet dan alles af.
- Bak ondertussen de kippenvleugels aan in een pan, op middelhoog vuur. Draai ze regelmatig even om.
- Stamp de aardappelen tot een puree. Eventueel nog wat zout naar smaak toevoegen.
- Serveer met de kippenvleugels.