Stamppot ‘Western’ met kippenvleugeltjes

1-DSCN2062

Ingrediënten:

  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 4 grote zoete aardappelen
  • 12 kippenvleugels
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels curryketchup
  • 1 groot blik maïs
  • 1 blik kidney bonen
  • zout
  • boter

Bereiding:

  • Doe de kippenvleugels in een grote kom en voeg de ketjap manis en ketchup toe. Roer even goed om en laat zo’n 10 minuten marineren.
  • Schil de gewone en zoete aardappelen en snij ze in gelijke stukken.
  • Kook de gewone aardappelen in een ruime pan, in lichtgezouten water.
  • Voeg na een 5-tal minuten kooktijd de zoete aardappelen toe. Laat ze nog eens een 20-tal minuten koken. Controleer even of ze gaar zijn.
  • Doe het blik maïs en de bonen erin en laat nog een minuutje meekoken. Giet dan alles af.
  • Bak ondertussen de kippenvleugels aan in een pan, op middelhoog vuur. Draai ze regelmatig even om.
  • Stamp de aardappelen tot een puree. Eventueel nog wat zout naar smaak toevoegen.
  • Serveer met de kippenvleugels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s