Stamppot ‘Western’ met kippenvleugeltjes

1-DSCN2062

Ingrediënten:

  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 4 grote zoete aardappelen
  • 12 kippenvleugels
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels curryketchup
  • 1 groot blik maïs
  • 1 blik kidney bonen
  • zout
  • boter

Bereiding:

  • Doe de kippenvleugels in een grote kom en voeg de ketjap manis en ketchup toe. Roer even goed om en laat zo’n 10 minuten marineren.
  • Schil de gewone en zoete aardappelen en snij ze in gelijke stukken.
  • Kook de gewone aardappelen in een ruime pan, in lichtgezouten water.
  • Voeg na een 5-tal minuten kooktijd de zoete aardappelen toe. Laat ze nog eens een 20-tal minuten koken. Controleer even of ze gaar zijn.
  • Doe het blik maïs en de bonen erin en laat nog een minuutje meekoken. Giet dan alles af.
  • Bak ondertussen de kippenvleugels aan in een pan, op middelhoog vuur. Draai ze regelmatig even om.
  • Stamp de aardappelen tot een puree. Eventueel nog wat zout naar smaak toevoegen.
  • Serveer met de kippenvleugels.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s