FOODBLOGSWAP: Haverkoekjes

Ik mocht in de maand januari koken van Kim haar blog ‘Foodstyle‘. Kim is een gewichtsconsulente van 23 met een passie voor eten! Ze wil met haar blog laten zien dat je je doelen kunt bereiken door een verandering te maken in je  levens- en eetstijl.

Ze doet ook aan foodcoaching. Ze wil mensen gezond leren eten. Je kunt hier dus ook terecht voor consults aan huis waar ze persoonlijk met jou aan de slag gaat. Check zeker haar site als je in de omgeving van Rotterdam woont.

Wat mij vooral boeit aan haar site, zijn natuurlijk de recepten. Je vindt hier niet alleen gezonde lunch- en hoofdgerechten maar ook desserts. Ik wilde eerst voor een salade met biefstuk en mango gaan maar ik kreeg een groot pakket van Quaker toegestuurd. Hierin zaten zakjes havermout (Oats Express) en superfoods… die wilde ik graag uitproberen. Het recept van de havermoutkoekjes leek me hier dan ook perfect om uit te testen.

1-IMG_1893 1-IMG_1898

Ik heb dus voor het recept van het gezonde  havermoutkoekje gekozen. Het originele recept heb ik een beetje aangepast. Uit het Quakerpakket gebruikte ik de versie met kaneel. In plaats van agave siroop gebruikte ik de ahornsiroop en voegde wat superfoods toe  (cacao nibs, kokos chips en cranberry’s).

De koekjes (7 à 8 koekjes) zijn niet heel krokant maar wel erg lekker. De banaan proef je er heel goed in. Ik vond het zeker geslaagd!

FBS jan 2015

Ingrediënten:

  • 2 zakjes havermout express met kaneel (Quaker)
  • 35 ml halfvolle melk
  • 1 + 1/3 banaan
  • 20 gram rozijnen, geweld in water
  • 15 ml ahorn siroop
  • 2 koffielepels cranberry’s
  • 1 eetlepel cacao nibs
  • 2 koffielepels kokos chips

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (bij mij ging ie op 190 graden).
  • Prak de banaan in een kom.
  • Voeg hier de melk en havermout aan toe. Roer goed door elkaar.
  • Voeg nu de cranberry’s, cacao nibs, kokos chips, rozijnen en siroop toe.
  • Leg bakpapier op de bakplaat.
  • Schep nu telkens een eetlepel van het havermoutmengsel uit de kom en schep het op de bakplaat.
  • Zet de bakplaat zo’n 18-22 minuten in de oven.

De koekjes zullen een beetje slap aanvoelen maar door het afkoelen worden ze wel iets krokanter.

Advertenties

5 gedachtes over “FOODBLOGSWAP: Haverkoekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s