GETEST: Marley Spoon maaltijdbox

Maaltijdboxen die je online kunt bestellen… het bestaat al langer.
Maar zelf heb ik eigenlijk nog nooit eerder een box besteld. Dit keer kreeg ik de mogelijkheid om de maaltijdbox van Marley Spoon te bestellen. Marley Spoon bestaat al langer. In Groot-Brittanië en Duitland is dit al populair.
Nu willen ze hun product ook in Nederland kenbaar maken.

De website van ‘Marley Spoon’ ziet er heel overzichtelijk uit en je kunt gewoon bestellen wanneer je het zelf wilt! Gewoon vanachter jouw computer! Dat is makkelijk!
De boxen van andere sites zijn vaak verrassingsboxen. En verrassingen kunnen meevallen of tegenvallen. Bij Marley Spoon kies je dus altijd zelf wat je lekker vindt.
De site geeft ook elke week 7 nieuwe, inspirerende recepten/gerechten waardoor niets verveeld en er altijd wel iets bij zit naar eigen smaak.

1-Vastleggen in volledig scherm 14012015 142547

Deze zeven recepten/gerechten worden mooi gepresenteerd op hun website. De foto’s doen je al het water in de mond krijgen. Bij elk gerecht staat een kort verhaaltje maar je vindt hier dus ook informatie over de bereidingstijd, het kookniveau, aantal calorieën en de eigenschappen van het gerecht, zoals de scherpte/allergieën/vegetarisch…
Verder staan er alle ingrediënten (met foto!) die je kunt verwachten in jouw pakketje. De basisdingen zoals peper, zout en olie moet je zelf wel in huis hebben maar dat lijkt me geen probleem. Verder kun je ook prima bekijken welk kookgerei je nodig hebt om de maaltijd te maken.

1-Vastleggen in volledig scherm 14012015 142426

Wanneer je jouw favoriete gerecht gekozen hebt, dan kies je de gewenste porties. Je kunt steeds een even aantal porties bestellen (2,4,6,8..). Dit is misschien niet voor iedereen interessant maar wij zijn maar met twee dus hier maakt het niets uit. En je selecteert dan ook even de dag dat je het pakket graag wilt ontvangen. Dat is op een woensdag of vrijdag. Daarna voeg je het toe aan de winkelmand.
Per bestelling moet je minimaal 4 porties aankopen. Ben je dus met twee personen, dan moet je minstens twee gerechten kiezen. Als je abonnee bent, betaal je 9,50 euro per persoon, anders 12 euro.
Helaas is dit best prijzig voor veel mensen.

1-IMG_1687 1-IMG_1688

Maar ik kan wel zeggen dat dit pakket kwaliteit is. Marley Spoon werkt ook samen met lokale producenten. Ze hechten ook veel waarde aan het milieu en het dierenwelzijn.
De kartonnen box wordt netjes op tijd afgeleverd (je krijgt een dag van tevoren nog een mailtje over het tijdstip). Binnenin zit elk gerecht afzonderlijk verpakt. Ik bestelde twee verschillende maaltijden en kreeg dus twee afzonderlijke papieren zakken in de box.
Hierin zitten alle producten die je nodig hebt.
En verder vind je natuurlijk ook het recept. Dit recept is op stevig papier afgedrukt en heeft een goed stappenplan zodat koken niet moeilijk hoeft te zijn.

1-IMG_1682 1-IMG_1726 1-IMG_1737

Ik koos een tweetal weken geleden voor de ‘hartige tortilla’s met varkenshaas, kidneybonen en fris-fruitige guacamoledip’ en ‘de gevulde mozzarellakipfilet met daarbij zoet-scherpe peperonata en groene tagliatelle’.
De producten die we kregen waren allemaal netjes verpakt. Alleen de zure room leek me er wat raar uitzien… best lopend en veel klontjes. Deze heb ik dan ook gelaten voor wat het was.

Het stappenplan was ook duidelijk en is goed omschreven. We vonden het ook erg lekker!
Waar wij hier (op voorhand) onze bedenkingen over hadden, was de hoeveelheid. Wij zijn geen kleine eters. Maar de porties waren echt voldoende! Zoals je ook wel op de foto’s hieronder kunt zien.

1-IMG_1733    1-IMG_1750

We hebben heerlijk gegeten van deze Marley Spoon maaltijdboxen.
Ik vind de recepten ook inspirerend en door het stappenplan makkelijk uit te voeren.
Voor ons is het een aanrader, al zal het door de hogere prijs niet voor iedereen toegankelijk zijn.

http://www.marleyspoon.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s