Empanada met gehakt

gevuld bladerdeeg

Ingrediënten:

  • 4 vastkokende aardappelen
  • 300 gram gehakt
  • 2 rollen bladerdeeg
  • 1 dikke wortel
  • 1 kleine gele paprika
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 ui
  • 1 koffielepel curry madras (Jonnie Boer)
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • boter
  • 1 ei

Bereiding:

  • Snijd de vastkokende door de lengte. Snijd dat dunne plakjes.
  • Verwarm een pan met wat boter en bak de plakjes mooi aan. Zet dan het vuur wat lager en zet het deksel op de pan. Roer wel regelmatig.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd ondertussen de ui, wortel en paprika’s fijn.
  • Verwarm een hapjespan met wat boter en bak de ui glazig aan.
  • Voeg dan het gehakt toe en bak het rul. Kruid dit met curry madras, peper, zout en paprikapoeder.
  • Voeg nu de ui, wortel en paprika toe. Roer zo’n 7-tal minuten.
  • Nu voeg je de aardappelplakjes toe aan het gehaktmengsel.
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd mooie cirkels uit met een vormpje (bordje, beker…).
  • Nu kan je het bladerdeeg voor de helft opvullen. Vouw dan het bladerdeeg dicht. Gebruik een vork om de zijkanten aan te drukken.
  • Klop een eitje en strijk dit met een kwast over het bladerdeeg.
  • Zet het nu zo’n 20 minuten in de oven.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s