Ingrediënten:
- 4 vastkokende aardappelen
- 300 gram gehakt
- 2 rollen bladerdeeg
- 1 dikke wortel
- 1 kleine gele paprika
- 1 kleine rode paprika
- 1 ui
- 1 koffielepel curry madras (Jonnie Boer)
- 1 koffielepel paprikapoeder
- peper
- zout
- boter
- 1 ei
Bereiding:
- Snijd de vastkokende door de lengte. Snijd dat dunne plakjes.
- Verwarm een pan met wat boter en bak de plakjes mooi aan. Zet dan het vuur wat lager en zet het deksel op de pan. Roer wel regelmatig.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd ondertussen de ui, wortel en paprika’s fijn.
- Verwarm een hapjespan met wat boter en bak de ui glazig aan.
- Voeg dan het gehakt toe en bak het rul. Kruid dit met curry madras, peper, zout en paprikapoeder.
- Voeg nu de ui, wortel en paprika toe. Roer zo’n 7-tal minuten.
- Nu voeg je de aardappelplakjes toe aan het gehaktmengsel.
- Rol het bladerdeeg uit en snijd mooie cirkels uit met een vormpje (bordje, beker…).
- Nu kan je het bladerdeeg voor de helft opvullen. Vouw dan het bladerdeeg dicht. Gebruik een vork om de zijkanten aan te drukken.
- Klop een eitje en strijk dit met een kwast over het bladerdeeg.
- Zet het nu zo’n 20 minuten in de oven.