Ingrediënten:
- 600 gram kipfilet, in kleine blokjes
- 1 zakje (400 gram) Italiaanse champignonroerbakmix
- 1 dikke ui
- 150 ml ketjapmarinade
- 2 eetlepels pindakaas, Calvé creamy
- 2 eetlepels curryketchup
- flinke scheut sojasaus
- handjevol cashewnoten, ongezouten
- boter
- 2 zakjes toverrijst
Bereiding:
- Doe de kippenblokjes in een kom. Giet de marinade erbij en roer even om. Laat een uurtje marineren.
- Kook na een uurtje marineren de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.
- Snijd de ui in grove stukken.
- Verwarm een hapjespan met wat boter en bak de ui glazig aan.
- Voeg nu de kippenblokjes toe. Roer goed om tot ze lichtbruin zijn gebakken aan de buitenkant.
- Doe nu de roerbakmix erbij.
- Voeg de sojasaus, pindakaas en ketchup toe. Roer goed om en laat dit zo’n 8-tal minuten zachtjes pruttelen.
- Doe de rijst in een kom. Doe er de kip-groenten bovenop. Werk af met wat cashewnoten.