Rijst met kip en groenten

kip met rijst

Ingrediënten:

  • 600 gram kipfilet, in kleine blokjes
  • 1 zakje (400 gram)  Italiaanse champignonroerbakmix
  • 1 dikke ui
  • 150 ml ketjapmarinade
  • 2 eetlepels pindakaas, Calvé creamy
  • 2 eetlepels curryketchup
  • flinke scheut sojasaus
  • handjevol cashewnoten, ongezouten
  • boter
  • 2 zakjes toverrijst

Bereiding:

  • Doe de kippenblokjes in een kom. Giet de marinade erbij en roer even om. Laat een uurtje marineren.
  • Kook na een uurtje marineren de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  • Snijd de ui in grove stukken.
  • Verwarm een hapjespan met wat boter en bak de ui glazig aan.
  • Voeg nu de kippenblokjes toe. Roer goed om tot ze lichtbruin zijn gebakken aan de buitenkant.
  • Doe nu de roerbakmix erbij.
  • Voeg de sojasaus, pindakaas en ketchup toe. Roer goed om en laat dit zo’n 8-tal minuten zachtjes pruttelen.
  • Doe de rijst in een kom. Doe er de kip-groenten bovenop. Werk af met wat cashewnoten.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s