Gehaktschotel

gehaktschotel

Ingrediënten:

  • 600 gram gemengd gehakt
  • 8 vastkokende aardappelen
  • 2 dikke wortelen
  • 1 kleine courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 flinke koffielepels curry madras (Jonnie Boer)
  • 1 afgestreken koffielepel paprikapoeder (Jonnie Boer)
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • zeezout
  • peper
  • 150 gram  extra fijne doperwtjes, diepvries
  • boter

Bereiding:

  • Schil de aardappelen niet. Snijd elke aardappel in de lengte door en snijd dan in fijne plakjes.
  • Verwarm een pan met wat boter en bak de aardappelplakjes rustig aan, tot ze gaar zijn. Kruid met zeezout en peper.
  • Snijd ondertussen de wortelen, de courgette en paprika’s in kleine blokjes.
  • Verwarm een hapjespan met wat boter en bak het gehakt rul aan. Kruid bij met paprikapoeder, curry madras en peper.
  • Voeg nu de wortelen en paprika toe. Roer even goed door voor een 2-tal minuten.
  • Voeg nu de courgette toe. Laat zo’n 8-tal minuten zachtjes staan. Roer af en toe.
  • Doe ondertussen de doperwtjes in een kommetje. Giet er heet water over en laat 2-3 minuten staan tot ze wat zachter zijn. Giet het vocht dan af.
  • Doe de erwtjes in de hapjespan. Roer voorzichtig.
  • Voeg dan de aardappelschijfjes en peterseliekruiden toe. Roer nog eens.

 

Advertenties

Een gedachte over “Gehaktschotel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s