Ingrediënten:
- 600 gram gemengd gehakt
- 8 vastkokende aardappelen
- 2 dikke wortelen
- 1 kleine courgette
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 2 flinke koffielepels curry madras (Jonnie Boer)
- 1 afgestreken koffielepel paprikapoeder (Jonnie Boer)
- 1 eetlepel gedroogde peterselie
- zeezout
- peper
- 150 gram extra fijne doperwtjes, diepvries
- boter
Bereiding:
- Schil de aardappelen niet. Snijd elke aardappel in de lengte door en snijd dan in fijne plakjes.
- Verwarm een pan met wat boter en bak de aardappelplakjes rustig aan, tot ze gaar zijn. Kruid met zeezout en peper.
- Snijd ondertussen de wortelen, de courgette en paprika’s in kleine blokjes.
- Verwarm een hapjespan met wat boter en bak het gehakt rul aan. Kruid bij met paprikapoeder, curry madras en peper.
- Voeg nu de wortelen en paprika toe. Roer even goed door voor een 2-tal minuten.
- Voeg nu de courgette toe. Laat zo’n 8-tal minuten zachtjes staan. Roer af en toe.
- Doe ondertussen de doperwtjes in een kommetje. Giet er heet water over en laat 2-3 minuten staan tot ze wat zachter zijn. Giet het vocht dan af.
- Doe de erwtjes in de hapjespan. Roer voorzichtig.
- Voeg dan de aardappelschijfjes en peterseliekruiden toe. Roer nog eens.
Klink erg lekker! Dit recept ga ik opslaan 😊