Van der Valk – Veenendaal

Wie mij een beetje volgt (bij het restaurantoverzicht op mijn blog en op Twitter!), heeft vast wel gemerkt dat ik een echte Van der Valkverslaving heb! Mijn doel is om in zoveel mogelijk Valkhotels te overnachten. Het gloednieuwe hotel Veenendaal zou mijn nummer 31 worden!

Een hele eer dus ook om persoonlijk uitgenodigd te worden, nog vóór de officiële opening op 1 december 2014!

Zaterdagochtend, 29 november, kwamen we als eerste gasten aan. Langs de A12 staat dit nieuwe hotel te pronken op torenhoge stalen buizen! Het doet me een beetje aan het Valkhotel in Zwolle denken. Alleen staan de buizen hier iets speelser. Ze zullen hier dus zeker wel hun inspiratie gehaald hebben maar gelukkig hebben ze er wel hun eigen draai aan gegeven!
Heel verrassend is wel dat het hotel op een vrij klein stuk grond ligt, in vergelijking met andere Valkhotels. De parkeergarage bevindt zich dan ook onder het hotel. Eenmaal je de auto (gratis!) geparkeerd hebt, kun je makkelijk met de lift naar de receptie.

DSCN0036 DSCN0073  DSCN0068 DSCN0196

Na een korte kennismaking en een heerlijk pistachegebakje van ‘Tamminga’  neemt Cornelis Scheltinga, de verantwoordelijke voor de marketing, ons mee voor een rondleiding. Van der Valk is niet alleen een hotel voor de toerist maar ook voor de zakenmens.
Hier speelt Van der Valk natuurlijk goed op in. Ze hebben dan ook een 15-tal vergaderzalen, met een verschillende capaciteit. Vooral de kleine ruimtes kunnen me fascineren. Het ziet er allemaal keurig uit. En met al dat glas kun je heerlijk wegkijken.

DSCN0060 DSCN0221

We lopen verder richting de Welnessruimte. Hier wordt, zelfs een paar uren voordat honderden proefslapers komen, nog hard gewerkt. Het plafond moet nog afgewerkt worden en de vloeren cementvrij gemaakt! Maar toch krijgen we al een goede indruk hoe het er zal uitzien. We kunnen de mooie sauna al bewonderen en de fitnesstoestellen staan ook al klaar voor gebruik!

DSCN0067 DSCN0066

Dan naar de hotelkamer… de turkooise kleuren die we in het hotel zien, komen ook terug in de kamer. De kamer is ruim en heel licht! De kamer loopt over in de badkamer (het toilet is dus ook apart!). Hierin bevindt zich een groot (maar diep!) bad. Heb je geen zin om te dobberen, dan kun je nog altijd onder de regendouche gaan staan.

In de kledingkast staat ook een waterkoker met de nodige zakjes koffie en thee. In de minibar bevinden zich ook twee flesjes mineraalwater.
De hotelkamer is van alle gemakken voorzien! Helemaal top… alleen moet je even voorzichtig zijn met het drempeltje tussen de kamer en badkamer. Dat drempeltje was niet zo aardig voor de tenen!

DSCN0139 DSCN0075

Na de bezichtiging van de kamer mogen we lunchen (belegde broodjes en een Hollands broodje kroket) en daarna een tochtje maken op een Solex! Voor mij de eerste keer maar verrassend leuk en goed georganiseerd door Sport Totaal. Via dit organisatiebureau kun je ook allerlei activiteiten (fietsen, steppen, kano varen, behendigheidsspelen…) doen tijdens je verblijf in het hotel. Echt een aanrader als je nog wat extra uitdaging zoekt!

Maar goed… ik kan nog eeuwig doorgaan over hoe fantastisch het hotel is. Uiteindelijk is dit een foodblog en keur ik ook graag het eten!
Gelukkig mochten we ook dineren in het restaurant! En helemaal à la carte kiezen!
Het restaurant is heel groot maar blijft toch intiem en gezellig door de mooie indeling.
Het personeel loopt ook af en aan en is uiterst vriendelijk. Zoals we van Van der Valk ook wel gewend zijn!

DSCN0053 DSCN0043 DSCN0037 DSCN0046
De kaart (ook erg mooi met die harde kaft vol kleine glittertjes!) is vrij uitgebreid en bevat, naast de Valkklassiekers, ook eigen specialiteiten.
Ik vind het wel leuk om vanalles wat te testen dus ga ik voor de ‘proeverij ’t Veen’. Mijn vriend gaat voor de sashimi. Een gerecht dat ik best verrassend vind voor een Valkhotel!
Nadat we wat brood bestellen, krijgen we onze voorgerechten aan tafel.
Ik begin met mijn champignonsoep. Champignonsoep vind ik er nooit zo fraai uitzien maar qua smaak is het helemaal in orde. De rundercarpaccio en zalmbombe (een zalm, gevuld met gerookte forelmousse) zijn heerlijk. Het sesamkoekje op de zalm smaakt naar mee! Ook mijn vriend, die eigenlijk een hekel aan sesam heeft, vindt het heerlijk want ook bij zijn sashimi ligt er zo’n knapperig stukje!

DSCN0167 DSCN0165

De steak tartaar is wel een beetje verkleurd maar verder helemaal oké!
Mijn vriend smult ondertussen van de zalm, coquille en tonijn die in dunne plakjes gesneden zijn. Hij is stil dus hij geniet…

Wat we als hoofdgerecht nemen, is vlug duidelijk! We zijn echte vleeseters en ik weet uit ervaring dat een chateaubriand (ossenhaas van 500 gram) heerlijk is bij Van der Valk!
Daar gaan we dus voor en ook hier krijgen we daar geen spijt van!
Het vlees is mooi gesneden en heerlijk mals! En voortreffelijk van smaak! (Het water loopt me weer in de mond bij het typen van dit verslag!)
500 gram gaat er bij ons dan ook makkelijk in! 🙂
We krijgen ook nog een pannetje ratatouille waar ik helemaal alleen van kan smullen want mijn vriend gaat voor de frietjes en boontjes met spekjes.
Bij de ossenhaas krijgen we ook nog een flinke kom pepersaus. De hoeveelheid peperbolletjes mocht wel wat minder.
De groenten en aardappelgerechtjes kunnen we ook weer onbeperkt bijbestellen! Echt iets waar vele restaurants nog van kunnen leren! En natuurlijk mocht ook de appelmoes met het kersje niet ontbreken. Het blijft toch wel pure nostalgie! 🙂
DSCN0174 DSCN0176

DSCN0169

Dat de dessertkaart weer een heleboel ijs bevat, is bij Van der Valk geen verrassing. Ik probeer het altijd wat te vermijden maar mijn vriend vindt het net wel lekker!
Hij gaat dan ook voor de klassieker, de ‘dame blanche’. Ik verkies het speculaasdessert.
De bordjes zien er keurig uit. De porties zijn weer ruim!
Een pluspunt is dat je de chocoladesaus (die trouwens wel erg stroperig is!) zelf kunt doseren.

DSCN0181 DSCN0177

Het speculaasdessert vind ik wel minder. Het stukje ijs is lekker. De speculaaskoek daarentegen is matig. Het oogt en proeft wel wat te vettig. De portie is ook behoorlijk groot, zelfs voor zo’n grote eter als ik.
De speculaasmousse wordt in een mooi potje gepresenteerd maar lijkt haast elastisch. Hij is ook wat smaakloos. Die heb ik dan ook voor een heel groot gedeelte laten staan.

Maar dat dessertje mag de pret niet drukken, want de avond (en dag!) was fantastisch.

Lekker!

  • heerlijke malse ossenhaas
  • flinke porties
  • vriendelijke bediening
  • sfeervol restaurant

Niet zo lekker!

  • speculaasdessert
  • iets teveel peperbollen in de saus

8

Na het diner hebben we nog heerlijk genoten van een drankje aan de bar.
En na een heerlijk nachtje slapen, mochten we ook nog genieten van een uitgebreid ontbijtje!
Nou ja ontbijtje… zeg maar ONTBIJT!
Gebakken eitjes, spek, champignons, brood, vlees, kaas, ontbijtgranen, yoghurt, noten en zelfs superfoods (o.a. gojibessen)… we kwamen niks tekort!

DSCN0240 DSCN0051

Kortom… we hebben genoten van ons verblijf in dit mooie hotel Veenendaal!
Een echte aanrader!

Van der Valk Hotel Veenendaal, Bastion 73, Veenendaal, www.hotelveenendaal.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s