Ume – Roermond

Tijd voor sushi! En deze keer op naar Roermond.
In het voormalige postkantoor werd twee jaar geleden een sushirestaurant geopend. De reclame aan de gevel mocht zeker duidelijker want het was me niet eerder opgevallen dat daar een restaurant zat.
Het werd tijd om deze dus ook eens te testen!

1-P1230582 1-P1230583
We stappen, om 17 uur, lukraak deze zaak binnen. We zijn de allereerste klanten, die avond.
Het valt ons meteen op dat dit restaurant heel groot en ruim is. Een gedeelte van het restaurant is nog in de stijl zoals het vroeger was. De tafels staan ruim uit elkaar (alleen bij het raam wat dichter maar daar zitten we gelukkig niet).
We vragen of er nog plek is voor twee personen. We hebben niet gereserveerd. Er wordt gekeken in het boek en krijgen een tafeltje waar we twee uur gebruik van mogen maken. De all you can eat formule is eigenlijk 2,5 uur maar dat gaat dus niet meer.
We snappen niet waarom we maar twee uur mogen blijven zitten. Aangezien er zoveel ongedekte tafels zijn maar we gaan toch akkoord. We zijn immers toch met twee en als de bediening vlot gaat dan hebben we geen twee uur nodig. We moeten toch nog naar de bioscoop.

1-P1230581

We krijgen een 4-persoonstafeltje. Ruim genoeg om alle gerechten en drankjes op kwijt te kunnen.
Alles ligt klaar: groot bordje, klein bordje voor de sojasaus, Kikkomansojasaus, eetstokjes en een servetje. De drank- en menukaart staat klaar en de invulstrook met pen ligt er ook.
We voelen ons een beetje ‘beperkt’ in tijd dus vliegen we er maar meteen in. We weten immers niet of dit restaurant een snelle service biedt.
Gelukkig merken we al vlug dat het hier vlug gaat. De kaart wordt vlug opgehaald en het eten staat snel op tafel.

De kaart bevat een ruime keuze aan sushi en grillgerechten. Wel merk ik vlug op dat de uramaki in beperktere porties worden aangeboden. Hier krijg je twee stuks per portie terwijl we in andere restaurants altijd drie stuks kregen. Ook lijkt het alsof er minder warme (tepanyaki en gefrituurde) gerechten opstaan dan gewoonlijk. Maar genoeg keuze voor ons. We gaan toch voornamelijk voor de sushi. De maki, uramaki, gunkan en temaki’s worden uitgebreid getest.
We bestellen steevast de sushi met gefrituurde garnalen en de crispy tempura sushi. Die smaken goed. Het krokante korstje van de garnaal is wel niet zo krokant dan dat we gewend zijn. Maar het smaakt zeker nog wel!
De temaki’s zijn mooi gevuld met mooi frisuitziende groentjes. De crispyzalm is een mooie variant die we nog niet gezien hadden in andere restaurants. Wel miste ik saus in deze temaki’s. Het voelt droog in de mond dus heb ik de volgende rondes geen temaki’s meer genomen. Ik geniet wel van de gunkan met maïs! Heerlijk!
De sushi met gerookte zalm hebben we ook nog niet eerder gezien en mijn vriend vindt hem lekker! Hij ziet er ook leuk uit, meer rechthoekig. Ook de sushi met rucola smaakt goed. De typische rucolasmaak zit er duidelijk in.
De californiaroll en de maki met avocado zijn mijn favorieten van de avond. Ik ben dol op avocado en die was weer heerlijk zacht! De sushi met pikante kip smaakte ook prima maar voor mij een tikkeltje te pittig.

1-P1230588 1-P1230584

1-P1230593 1-P1230601

We hebben ook geproefd van wat noedelgerechtjes. Mijn vriend snoept van de noedelsoep met dikke reepjes kip. Ik vind de gebakken noedels erg lekker. De gebakken garnalen zijn mooi gebakken.
Het valt ons op dat de gerechtjes ook heel warm aan tafel komen. Fijn is dat!
Mijn vriend proeft natuurlijk ook van de gegrilde zalm. Een mooi stuk vis dat prima gebakken is! Ik vind de biefblokjes ook heerlijk. Wat een stroperig sausje! Mmmm…
Verder nog een heel apart gerechtje op de kaart, een gefrituurde oester. Dat moet ik natuurlijk uitproberen!
En ja… heel speciaal maar lekker. Ook mooi krokant gefrituurd!

1-P1230589 1-P1230590 1-P1230591   1-P1230600

Lekker!

  • vlees en vis zijn goed gebakken
  • stroperige saus bij de biefblokjes
  • vlot en vriendelijk personeel

Niet zo lekker!

  • tijdsdruk van 2 uur ipv 2,5 uur voor ons (terwijl er veel tafels open blijven staan!)
  • beperkte desserts (max. 1 dessert per persoon)
  • minder aantal uramaki per bestelde portie (2 stuks ipv 3 stuks)
  • temaki mist sausje

7

Ume, A. Kloosterwandstraat 6, Roermond, http://umeroermond.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s