Ichizai – Waalwijk

Dit keer was Ichizai aan de beurt…
Ichizai heeft twee vestigingen, eentje in Kaatsheuvel en eentje in Waalwijk.
De vestiging in Kaatsheuvel zou gaan om een sushi & grill restaurant en die in Waalwijk een ‘fusion kitchen’ restaurant.
De fusion keuken zorgt voor gerechten van verschillende culturen/landen. Een ruimer aanbod dan de gewone sushi & grill restaurants die we vaker bezoeken.

P1230531 P1230505

P1230506

We zijn benieuwd…
Op de parkeerplaats is er op deze dinsdagavond nog genoeg plek. Binnen worden we ontvangen en naar onze tafel gebracht. Ondertussen lopen we nog langs de twee sushikoks die ons vriendelijk begroeten. Altijd fijn!
Ons tafeltje is achter in de hoek.
Het valt meteen op hoe ruim dit restaurant is. Het interieur ziet er mooi uit en bestaat uit lage en hoge tafeltjes. Sommige gedeeltes lijken zelfs meer op loungebanken. Geen idee of je daar ook sushi kunt nuttigen maar voor ons lijkt een tafeltje meer geschikt.
Op de tafel ligt trouwens alles klaar. Mooie bordjes, stokjes en ook gewoon bestek. Dit is de eerste keer dat er gewoon standaard bestek klaar ligt. Dat is zeker fijn!

De kaart is uitgebreid en bevat, zoals fusion mag zijn, meerdere gerechten dan anders.
Aangezien we zo van sushi houden, nemen we ook dit keer vooral sushi. Ook hier hebben ze een gevarieerd aanbod. En dit keer zien we, net zoals in het andere sushirestaurant, ook fruitsushi op de kaart staan.
Zoals gewoonlijk nemen we graag een California roll (avocado-krab), een crispy tempura roll en de roll met gebakken garnalen. Het smaakt allemaal goed. Ze zijn een stuk kleiner dan in het vorige geteste sushirestaurant (Kengzo in Waalwijk) maar wel goed opgevuld. Ze bevatten een dunner laagje rijst.
Ook de gunkan (de bootjes) bestellen we graag. Die met maïs en krab is altijd mijn favoriet. Ook dit keer weer super! Op de kaart staan er ook twee varianten die we nog niet kennen maar er wel leuk uitzien om eens te proberen. De zalm met viskuit en tonijn avocado gunkan… ze zien er anders uit omdat er geen zeewier rondom zit maar wel een stukje zalm of tonijn. Er worden ook drie stuks afgebeeld. Helaas krijgen we iets anders op de tafel. (zie laatste foto’s van dit gedeelte) Dit wordt wel gezegd door de bediening maar toch blijft het heel jammer! Smaken doet het wel maar apart uitzien vind ik het nu niet meer.

De temaki hebben ze ook hier met gegrilde zalm (iets voor mijn vriend!) maar ik ga liever voor de zalm en california temakiroll. Ze zijn goed opgevuld maar vrij droog. De hoeveelheid krulsla had wel iets beperkter gemogen. Dat vind ik wat minder.

P1230525 P1230515

P1230511 P1230507

P1230509 P1230510

Na de sushi ook nog wat anders van de kaart geproefd. Zoals de sashimisalade en de gebakken noedels. Heel lekker en het ziet er ook mooi vers uit!
Mijn vriend kiest weer voor een gegrilde zalm die mooi gebakken is. De biefblokjes mochten nog een tikkeltje malser. Omdat het vlees wat onregelmatig gesneden was, waren sommige stukjes harder dan andere.
De gefrituurde kip en varkenshaas worden ook besteld. Ik proef er ook van en ik vind dit ietwat droog. Niets voor mij…De garnalen daarentegen zijn wel heerlijk! We gingen nog de Vietnamese toer op de met de gestoomde vleespasteitjes. Ik vind het er altijd maar vreemd en wittig uitzien maar het smaakt zeker wel.

P1230512 P1230516

P1230517 P1230518

P1230520 P1230523

P1230522

De pasta op de kaart hebben we wel overgeslagen. Maar de bief hebben we getest en ook deze werd goedgekeurd. Een mooi stukje vlees en mooi mals gebakken. De tornadochips moesten we ook even geproefd hebben. Na een dagje Efteling (waar je deze tornadochips ook kunt bestellen) moeten we toch even vergelijken of deze ook zo lekker is… Het kan ermee door. De kruiding is toch een gemis.

P1230527 P1230528

Als afsluiting bestellen we nog twee bolletjes ijs via de bediening. Maar die hebben we na 10 minuten wachten niet meer gezien. Dus zijn we gaan afrekenen…
Tijdens het betalen viel ons oog ook nog op de chocoladefontein en op andere zoetigheden. Helaas was het voor ons niet duidelijk dat we hier ook van konden genieten. Iets meer uitleg over de werking van het restaurant was dus gewenst…

Lekker!

  • ruime kaart, voor ieder wat wils (zelfs spaghetti bolognaise!)
  • malse bief
  • mooie frisse producten

Niet zo lekker!

  • het gemis aan informatie over de nagerechten
  • twee gunkan die we in een heel andere presentatie krijgen
  • onze twee bestelde ijsbolletjes vergeten
  • teveel sla in de temaki

7enhalf

Ichizai, Olympiaweg 8, Waalwijk, http://waalwijk.ichizai.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s