Centraal – Heusden

De veilingwebsite ‘Etentjeveilen.nl’ nodigde mij uit om in café restaurant ‘Centraal’ in Heusden te gaan eten en daar een verslag over te maken.
Natuurlijk wilde ik dat heel graag en daarom trok ik midden oktober naar het Noorden van Brabant.
Heusden is een vestingstadje met een mooi haventje. Vlakbij ligt de ‘Centraal’.

Bij binnenkomst vielen de muurschilderingen meteen op. Het roept een heel gemoedelijke sfeer op.
Alsof je ook eventjes terug in de tijd gaat. Verder zijn er veel houten panelen en een pastelgroene bar.
Het viel al vlug op dat de tafeltjes heel dicht bij elkaar stonden. We houden er wel van om een beetje privacy te hebben. Langs de bar was nog een rustiger plekje waar we met ons tweetje konden zitten.
De tafel was reeds gedekt met glazen, bestek, een kaarsje en een bloemstukje. Het zag er zeker gezellig en knus uit. Later komen we er wel achter dat dit tafeltje niet zo gemaakt is voor alle borden die we gedurende de avond krijgen. Het staat allemaal wat te vol!

Via de site van ‘Etentjeveilen.nl’ kreeg ik een mail met daarin de voucher voor dit etentje. Deze voucher heb ik bij binnenkomst meteen overhandigd en ze vertelde ons dat we een voucher hadden voor het menu van de Chef in tapasvorm. Daarna mochten we even vermelden wat we niet graag hadden…
Na het bestellen van de drankjes kwam ook al vlug de amuse.
Dit was een stukje wrap met zalm en ham en daartussen een dun roomkaasje. Het was geen verrassend hapje maar het smaakte wel prima.

P1230204 P1230213

Er werd ons gevraagd of we ook zin hadden in een broodje met smeersels. Dat vinden we altijd wel lekker.
We kregen een mooi bolletje met daarbij een kommetje olijfolie en een soort van luchtig botertje. Dit deed me aan Lätta denken die je ook in de supermarkt kunt vinden. Het smaakte prima. Alleen met de olijfolie kon ik niet zo heel veel. Olijfolie met wat korreltjes zeezout erbij vind ik zeker lekker maar zo… trekt me iets minder aan.

Als voorgerecht kregen we een mooie grote plank. Zo’n houten plank ziet er altijd authentiek uit en past zeker bij dit gebeuren. De plank is mooi samengesteld met allerlei plakjes vlees en vis.
De bediening vertelt ons dat er chorizo, kipfilet, gerookte zalm, zwarte olijven, zongedroogde tomaten en tonijnsalade op ligt. Daarbij kregen we twee bordjes om niet van de plank zelf te hoeven eten.
We hebben zowat de hele plank opgegeten. Het smaakte dus wel. De tonijnsalade viel me heel goed mee, nochtans ben ik daar niet zo’n liefhebber van. De zongedroogde tomaat heb ik met veel plezier opgegeten, alsook de zalm en kipfilet. De zwarte olijven waren niet aan ons besteed. Daar houden we gewoon niet van.

P1230205 P1230209

Na die plank met koude voorgerechtjes krijgen we twee kommetjes soep. Dit werd weer geserveerd op een lang bord met daartussen twee stukjes brood. Het was dus weer even plaats maken op tafel. De ene soep is een pittige Spaanse tomatensoep en de andere is een kerriesoep.
De kerriesoep is bijzonder kruidig. Ik hou zeker wel van kruiding maar hier vond ik hem te heftig. De helft van mijn kommetje is naar mijn vriend gegaan…die hem dan wel weer erg goed vond.

P1230215

Tijd voor het hoofdgerecht. We kregen elk een bord. Tussen ons in kwam een rechthoekig bord met twee stukken vlees en twee stukjes vis. Elk stukje zat in een sausje. Daarbij kregen we nog een puntzak met friet en een kommetje salade.
De salade was fris en de friet was goed gebakken maar voor mijn vriend (dé grootste friet-lover die ik ken!) was het wel te weinig voor bij deze maaltijd. Daarom hebben we maar een portie bijbesteld, die dan wel 3,75 euro mocht kosten. Natuurlijk geen ramp als we op kosten van etentjeveilen.nl mogen komen eten maar het staat ook gewoon zo op de kaart vermeld. Ik vind nog altijd dat een extra frietje een service moet zijn. Net zoals een kommetje salade…

P1230217 P1230218

Het vlees was trouwens erg goed. De biefstuk en varkenshaas waren heerlijk mals. De port- en champignonsaus smaakten allebei voortreffelijk! Die zijn dan ook tot de laatste druppel opgegaan! De gebakken zeewolf en zeebaars waren allebei ook prima. De koriandersaus bij de zeewolf was verrassend lekker. De mosterd-dilledressing vond ik dan weer wat minder bij een warm stukje vis. Die heb ik liever op een broodje of bij een salade.

P1230219 P1230221 P1230222

Na dit hoofdgerecht waren onze buikjes goedgevuld. Een dessertje kon zelf nog bijbesteld worden maar een toetje van 8 à 9 euro vind ik teveel van het goede. Dat hebben we dus maar zo gelaten.
We hebben wel nog eventjes genoten van het verwarmd terras, onder het genot van een koffie en een verse muntthee. Ook een prima afsluiting van een mooie avond in Heusden.

Later zag ik trouwens dat dit menu een kleine selectie van de gewone kaart was. Voor de vaste klanten is dit menu van de Chef dus veel minder verrassend maar voor ons zeker wel OK.

Lekker!

  • malse stukjes vlees in een heerlijke saus
  • vriendelijke en vlotte bediening
  • gezellig verwarmd terras om heerlijk na te genieten

Niet zo lekker!

  • meerprijs voor de friet
  • te kruidige kerriesoep
  • te kleine tafel voor alle glazen, de langwerpige borden…

8

Ook eens een etentje veilen?
– Kijk dan even op etentjeveilen.nl
– Wil je ook bieden? Maak dan een account aan.
– Doe jij het beste bod, dan win jij de veiling.
– Na de betaling download je de voucher in je mailbox.
– Deze voucher overhandig je in het restaurant.
Alle uitleg vind je hier: https://www.etentjeveilen.nl/uitleg/

Café Restaurant Centraal, Vismarkt 9, Heusden, http://www.centraalheusden.nl/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s