Appelbol

appelbol

Ingrediënten:

  • 4 jonagold appels
  • 6 eetlepels witte suiker
  • 3 koffielepels kaneel
  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Schil de appels.
  • Haal het klokkenhuis er met een appelboor uit.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Leg de bladerdeegvelletjes, uit elkaar, op de bakplaat.
  • Zet de appel in het midden op het velletje bladerdeeg.
  • Vul het gat van de appel met het suiker-kaneelmengsel.
  • Plooi elk bladerdeegvelletje over de appel heen zodat hij ingepakt is.
  • Strooi er nog een beetje van het kaneel-suikermengsel overheen.
  • Zet de appels nu zo’n 15-20 minuten in de oven.

 

Advertenties

Een gedachte over “Appelbol

  1. Sanne zegt:

    Jummie jummie toetje! Echt lang geleden dat ik dit gegeten heb! Ik denk dat dit receptje zich ook goed leent voor een iets verantwoorder variant met honing in plaats van suiker. En met peer in plaats van appel lijkt het me ook heerlijk. Binnenkort maar weer eens maken dus 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s