Etenswaard – Valkenswaard

 

Midden augustus werd Etenswaard in Valkenswaard geopend. Bij binnenkomst zie je dat ze een enorme verbouwing hebben gedaan. Ik heb het vorige wokrestaurant ook verschillende keren bezocht maar dit is een flinke verbetering.
Bij binnenkomst krijgen we nog heel snel wat korte informatie over de verschillende gedeeltes en zo worden we naar onze tafel geleid. Het restaurant is groot. Er zijn een paar knusse banken voor wat grotere groepen. Wij krijgen een tweepersoonstafel die wel heel ruim is. De stoelen zitten trouwens erg comfortabel!
Langs ons staan twee grote groepstafels. Gelukkig zijn deze leeg gebleven toen wij er waren, anders had ik het erg jammer gevonden. Aangezien het er nu al heel gehorig was… Ik zou zelf kleine tafeltjes nooit bij groepstafels zetten aangezien het niet veel sfeer brengt.

1-P1220984 1-P1220985

Er wordt ons ook nog even uitgelegd dat we ons drinken zelf kunnen nemen en dat dit helemaal inbegrepen is.
Dat is natuurlijk super! De koelingen staan vol glazen flesjes en frisdranken zoals cola en limonade kun je vullen aan de automaat. Heel makkelijk!

1-P1220974 1-P1220970

Nu over het eten…
In dit restaurant is het de bedoeling dat je zelf jouw eten gaat halen. Bovenaan zie je in welk gedeelte je bent. Zo heb je bijvoorbeeld een gedeelte met voorgerechten, grill, bakplaat, wok, Europese gerechten, nagerechten…
We nemen eerst een kijkje zodat we weten wat het aanbod is. En we merken dat het zeker uitgebreid is.
Al het eten ligt netjes in warmhoudbakken of staat in de koeling.

Natuurlijk beginnen wij met een bord sushi (en sashimi) die we gaan delen. De sushi vind je hier in verschillende soorten, zowel vegetarische als met vis. De sushi met krokante kip en garnaal blijft onze favoriet en hij smaakt heerlijk!
Verder heb ik ook enkele keren de sushi met avocado gehad. Bovenop lag een groot plakje avocado en binnenin zat, volgens mij, kaas. Die avocadosushi smaakte heerlijk! Verder hebben ze ook nog gewone voorgerechten zoals salades, vis, meloen met ham of carpaccio.
Alles ligt er ook heel gekoeld en verzorgd bij. Achter al het eten staat ook het nodige personeel om alles goed op te volgen en bij te vullen waar nodig is. We zien de kok ook de verse zalm snijden voor de sashimi.

1-P1220971 1-P1220972

1-P1220973 1-P1220982

1-P1220986 1-P1220987

Ook bij de hoofdgerechten heb je hier genoeg keuze.
We zijn twee keer naar de tepanyakiplaat gegaan voor een portie kangoeroevlees, een tongfilet en twee zalmfilets. De stukken vlees en vis die je hier krijgt zijn van een mooi formaat en zijn heerlijk gebakken.
Op het bord staat trouwens precies welke vlees- en visgerechten je kunt bestellen. Je hoeft dit alleen maar door te geven aan de kok achter de bakplaat.

De grill werkt precies hetzelfde maar deze hebben we niet geprobeerd. Ik zag wel dat er weer enorme stukken vlees uitgedeeld werden. Hier zijn ze zeker niet gierig!

Het Europees gedeelte is meer het gewone eten zoals bloemkool, gebakken courgette, aardappelstukjes, gebraden kip, aardappelgratin en spareribs. Het ziet er lekker uit. We proeven vanalles. De gebraden kip smaakt goed, volgens mijn vriend. Het vlees van spareribs valt zo van het bot! De gratin vond ik iets minder. Hij is vrij plat en daardoor wordt hij al vlug wat taaier als hij lang in de bak ligt. Dat was jammer. De gebakken courgette vind ik wel erg lekker met die pijnboompitjes erbij.

1-P1220976 1-P1220978

Verder nog een gedeelte met gefrituurd eten in allerlei soorten. Ik ga zelf voor de mini-loempia’s en mijn vriend voor de friet met de nodige mayonaise.

1-P1220988 1-P1220989

1-P1220995

Ook de lasagne en pizza wordt even geproefd. Ik vind de lasagne erg lekker!

1-P1220991 1-P1220992

Het wokgedeelte is ook heel uitgebreid met allerlei groenten, vlees en vis. Hier kun je jouw bord aan één van de koks geven en zij bereiden dit voor je in hun wokpan. Dat is altijd spektakel!
We hebben dit deze avond niet geproefd maar gezien de enorme wachtrij was dit wel een succes.

1-P1220979 1-P1220980

1-P1220981

Ons laatste bord wordt gevuld met nagerechtjes. In de koeling vind je allerlei soorten gebak. Maar je kunt hier ook zelf je ijs nemen of poffertjes en pannenkoeken laten maken.
De spekkoek is mijn favoriet maar ook de crème brûlée was zeker ok! Al mocht het krokante laagje bovenop wel beter! Mijn vriend proeft van het ijs en de chocoladefondue. De chocolademousse vinden we ietwat flauw.

1-P1220975 1-P1220999

Wij hebben heerlijk gegeten in dit restaurant. Je vindt hier voor ieder wat wils. Alles is mooi gepresenteerd, vers en wordt goed bijgevuld door het personeel.
Ik vind de zaal wel wat gehorig. Enkele afgebakende gebieden zouden het misschien nog wat sfeervoller maken, vooral als je met z’n tweetjes komt.
Voor groepen (kleine en grote) vind ik dit restaurant zeker een aanrader!

Lekker!

  • ruime keuze
  • alles inbegrepen in ons 2 uurs arrangement
  • mooi gebakken vlees en vis
  • vuile borden worden vlug opgehaald

Niet zo lekker!

  • gehorige ‘eetzaal’, minder sfeervol met z’n tweetjes
  • aardappelgratin was taai

8enhalf

Etenswaard, Frans van Beststraat 17, Valkenswaard, http://etenswaard.nl/

 

2 gedachtes over “Etenswaard – Valkenswaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s