Ingrediënten:
- 500 gram spruiten
- 1200 gram broccoli
- 3 dikke uien
- 3 kippenbouillonblokjes
- 3,5 liter water
- klontje boter
- gebakken spekjes
- heksenkaas (origineel)
Bereiding:
- Snijd de uien in grove stukken.
- Verdeel de broccoli in roosjes.
- Snijd het onderste stuk van de spruit. Verwijder eventueel de vuile blaadjes.
- Laat boter smelten in een hoge pan.
- Voeg de ui toe en bak glazig aan.
- Voeg de broccoli en spruiten toe. Roer een paar minuten goed om.
- Voeg dan het water en de bouillonblokjes toe.
- Laat nu zachtjes pruttelen gedurende 15-20 minuten.
- Pureer de soep nu fijn met de staafmixer.
- Doe de soep in een kommetje. Werk af met een lepeltje heksenkaas (origineel) en gebakken spekjes.