Broccoli-spruitensoep met heksenkaas

broccoli spruitensoep heksenkaas

Ingrediënten:

  • 500 gram spruiten
  • 1200 gram broccoli
  • 3 dikke uien
  • 3 kippenbouillonblokjes
  • 3,5 liter water
  • klontje boter
  • gebakken spekjes
  • heksenkaas (origineel)

Bereiding:

  • Snijd de uien in grove stukken.
  • Verdeel de broccoli in roosjes.
  • Snijd het onderste stuk van de spruit. Verwijder eventueel de vuile blaadjes.
  • Laat boter smelten in een hoge pan.
  • Voeg de ui toe en bak glazig aan.
  • Voeg de broccoli en spruiten toe. Roer een paar minuten goed om.
  • Voeg dan het water en de bouillonblokjes toe.
  • Laat nu zachtjes pruttelen gedurende 15-20 minuten.
  • Pureer de soep nu fijn met de staafmixer.
  • Doe de soep in een kommetje. Werk af met een lepeltje heksenkaas (origineel) en gebakken spekjes.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s