Van der Valk – Drachten

We boekten een arrangement met een driegangenkeuzediner in het Van der Valk hotel in Drachten.

We worden vriendelijk onthaald en krijgen een tafeltje bij het raam. De tafels zijn al mooi gedekt met witte tafellakens en het bestek ligt klaar. Het restaurant bevat oranje accenten. Het restaurant ligt in een vrij modern gebouw maar mist wat sfeer. We merken ook op dat de kaarsjes niet eens branden. Gelukkig heeft mijn vriend een aansteker bij zodat we zelf ons sfeerlichtje aan kunnen steken!

Het keuzediner was ons van te voren al bekend dus konden we vlug onze keuze doorgeven.
Zo gaat mijn vriend voor de zalmtartaar en ik voor de lamsham. Dit wordt geserveerd met wat meergranentoasts en boter.

dr1 dr2

dr3

De presentatie van de bordjes vinden we erg leuk. En er ligt ook voldoende op.
Mijn lamsham is in dikkere plakjes gesneden. Het smaakt heerlijk met die knapperige asperges en kwarteleitjes. De dressing past ook perfect! De zalmtartaar wordt in ronde vormpjes gepresenteerd met daaronder schijfjes komkommer. Zo lijkt het op een bloempje. Een prima gerechtje!

dr5 dr4

Een tijdje later krijgen we onze hoofdgerechten. De biefstuk met kruidenboter is best stevig. Ik vraag om hem ‘rare’ te bakken en zo komt hij ook op mijn bord. Van zo’n biefstuk kan ik echt genieten!
De schnitzel met de champignonsaus wordt ook goedgekeurd. Daarbij krijgen we nog aardappelblokjes, frietjes en bloemkool met ham. Dat vinden we lekker en daarom bestellen we het nog een keer! Voor deze bijbestelling hoef je niets extra te betalen.
Bij deze hoofdgerechten krijgen we ook nog een kommetje komkommersalade en op vraag een potje mayonaise en appelmoes. De beroemde ‘kers’ op de appelmoes lijkt wel verdwenen te zijn bij de Van der Valkhotels want ook hier krijgen we er een muntblaadje op.
We vinden het trouwens wel jammer dat er zoveel komkommer gegeven wordt. Zowel op het voorgerecht, hoofdgerecht en in de salade. Teveel komkommers ingekocht misschien? 😉

dr6 dr8 dr7

Als nagerecht nemen we een crème brûlée en biologisch vanille-ijs. Bij het ijs liggen ook nog wat frisse aardbeien. Ook de crème brûlée vind ik mooi gepresenteerd met de slagroom, het chocoladestokje en de passievrucht. Hij is mooi gekarameliseerd en smaakt lekker.

dr9 dr10

Lekker!

  • ruime porties
  • mooi gepresenteerd
  • vriendelijke bediening

Niet zo lekker!

  • ietwat teveel komkommer in de gerechten
  • restaurant mocht iets meer sfeer hebben

8enhalf

Van der Valk, Lavendelheide 4, Drachten, www.hoteldrachten.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s