Quinoa-bulgurschotel met gehakt

quinoa bulgurschotel met aubergines en gehakt

Ingrediënten:

  • 700 gram gemengd gehakt
  • 1 courgette
  • 1 dikke aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 800 ml gezeefde tomaten
  • 1 pakje Quinoa & Bulgur (Artisan Grains)
  • 2 uien
  • 2 bollen mozzarella
  • peper
  • zout
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • ruime hoeveelheid olijfolie

Bereiding:

  • Snijd de uien en paprika’s in kleine blokjes.
  • Snijd de courgette en aubergine in dunne plakjes.
  • Smeer de plakjes courgette en aubergine in met wat olijfolie en bak nu deel per deel in een pan of grill ze. Laat elk gebakken deel groenten uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Bereid de quinoa & bulgur volgens de verpakking.
  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Neem een pan met een beetje olijfolie. Bak de ui glazig aan.
  • Voeg nu de paprika’s toe. Bak ze een vijftal minuten. Roer tussendoor.
  • Voeg nu de gezeefde tomaten toe. Kruid dit bij met peper, zout en paprikapoeder.
  • Zet het vuur wat lager en laat rustig pruttelen voor een 8-tal minuten.
  • Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal.
  • Verspreid de plakjes courgette en aubergine over het gehaktmengsel.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes en leg ze bovenop de ovenschotel.
  • Zet de schaal nu zo’n 15 minuten in de oven.

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s