La Cubanita – Leeuwarden

Na een bezoek aan de stad Leeuwarden gingen we onze buikjes vullen bij ‘La Cubanita’.
Dit tapasrestaurant heeft een heleboel vestigingen in Nederland met allemaal dezelfde formule, het onbeperkt eten en dat voor 17,50 euro per persoon.

cu5 cu15

Het restaurant is sfeervol maar apart. Het meubilair bestaat uit bruine, houten tafels met rode leren stoelen.
Aan het plafond hangen wat ‘kristallen’ luchters.
Ik zeg apart… dat komt door al het ‘kladwerk’ op de muren. Hier mag je blijkbaar jouw naam (en tekening) achterlaten op de wand. Het staat er vol van!

cu1 cu2

Op de tafel liggen de menukaartjes en bierviltjes. Hierop zet je het nummer van het gerecht en het aantal dat je ervan wilt nemen. Het is de bedoeling dat je niet meer dan 2 gerechten per persoon, per ronde bestelt.
De keuze is ruim. Je kunt kiezen uit voor- en hoofdgerechten. De hoofdgerechten bestaan uit vlees, vis en groenten. Er is ook een onbeperkte tijd maar de desserts zijn wel exclusief.
Maar dat vinden we niet erg!

We starten natuurlijk met wat voorgerechten. Zo smullen we in de eerste ronde van brood met knoflookmayonaise, garnalen in cocktailsaus en gebakken garnalen in knoflook. De porties zijn ruim. Tussen de heerlijk, gebakken garnalen zitten echte stukjes knoflook. Je krijgt hier ook veel brood. Dat vult eigenlijk al goed!

cu3 cu4

Bij ronde twee gaan we voor garnalenkroketjes met dillesaus. Verder proeft mijn vriend van de zalmspiesjes met salsa en kiezen we voor gevulde paprika’s en champignons.
We vinden het heerlijk maar de gerechtjes met de paprika en champignons vonden we niet warm genoeg. Ze komen te lauw aan tafel en dat is jammer!
De zalmspies vindt mijn vriend heerlijk!

cu6 cu7

Op naar de volgende ronde… daar testen we de krokante kipkluifjes, dadels met spek, varkenshaasmedaillons met zoete portsaus en de grote garnalen met knoflook. Terwijl mijn vriend van de perfecte kipkluifjes geniet, test ik de ietwat droge varkenshaas. Wat een heerlijke saus zit hierbij! Jammer dat ik nu brood mis om die saus helemaal op te dippen. Dadels met spek … een geweldige combinatie!

cu8 cu9

We testen daarna nog wat gerechtjes.  Zo gaan we voor de aubergines in kruidenhoning. Jammie! We proeven de gerookte eendenborst met frambozendressing. Ik snoep van de, met paella gevulde, paprika! Wat lekker zeg! En de meloen met ham gaat er ook makkelijk in!
Verder nog even proeven van de vitello tonato met de heerlijke tonijnmayonaise. De tomaat met mozarellaspiesjes vind ik ook lekker. En mijn vriend test nog even het heerlijke vispotje met garnalen en mosselen.

cu10 cu11 cu12 cu13 cu14

Na zes rondes hebben we wel genoeg gegeten!
Nog even een extra woord over de service. We worden de hele avond vriendelijk bediend, één meisje springt er wel uit qua oplettendheid en vriendelijkheid. Geweldig om iemand zo enthousiast bezig te zien! Wanneer we iemand van het personeel aanspreken over de ‘vergeten’ drankjes krijgen we ook uitgebreid excuus en worden die twee drankjes niet aangerekend. Dat is service!

Lekker!

  • vriendelijk en goed oplettend personeel
  • ruime keuze
  • hele scherpe prijs!
  • goed smakende gerechtjes
  • onbeperkte tijd

Niet zo lekker!

  • de wc geur was duidelijk aanwezig waar wij zaten (bij de ingang van het restaurant)
  • enkele gerechtjes mochten iets warmer zijn

8

La Cubanita, Zaailand 86, Leeuwardenhttp://www.lacubanita.nl/leeuwarden#.U8-lGU2KCUk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s