Snijbonenpuree

snijbonenpuree

Ingrediënten:

  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • eetlepel boter
  • flinke scheut melk
  • 400 gram snijbonen
  • 200 gram spekblokjes

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en kook ze zo’n 20 minuten tot ze gaar zijn. Giet af.
  • Snijd ondertussen de uiteinden van de bonen en snijd de bonen schuin in stukjes van 1,5 cm.
  • Kook de bonen voor zo’n 10 minuten en giet af.
  • Bak de spekreepjes tot ze bruin zijn in een pan.
  • Nu gaan we aardappelpuree maken. Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper. Voeg melk en boter toe. Stamp nog eens goed. Kruid bij met zout, peper en nootmuskaat naar smaak.
  • Roer nu de snijbonen en spekjes onder de puree.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s