’t Zusje – Cuijk

Na een dagje shoppen in Nijmegen zijn mijn moeder en ik gaan eten bij ’t Zusje in Cuijk.
’t Zusje is een brasserie waar je onbeperkt tapas kunt smullen. Het is een restaurant met verschillende vestigingen: Uden, Oudenbosch, Raamsdonksveer, Venray en Vlijmen.
Dit restaurant is mooi ingericht met allerlei oud uitziende klokken, engelenbeelden, barokschilderijtjes met oude Hollywoodsterren… Het biedt ook veel plaatsen. Er hangt een intieme sfeer en bij binnenkomst om 19 uur zit dit restaurant goed vol! Dat belooft wat!

zus1 zus2

zus4 zus3

De kaart (placemat) bestaat uit 15 voorgerechten, 28 hoofdgerechten en 12 desserts. De keuze is dus enorm!
Dat je hier tapas kunt eten, wil niet zeggen dat het ook allemaal Spaanse gerechtjes zijn. Hier kun je genieten van allerlei wereldse gerechten. Eten uit Frankrijk, Griekenland, Spanje, Nederland, België, de Verenigde Staten…het staat allemaal op de kaart. Er zijn ook vier seizoensgerechten die in een apart schilderijtje vermeld staan!

Op de tafel staat trouwens al standaard een broodmandje en drie sausjes. De broodjes vond ik ietwat taai. Een beetje trekken en sleuren met je tanden. Misschien ook omdat de broodjes al even klaarstaan… De sausjes zijn trouwens wel lekker.
Het doorgeven van de gerechtjes gaat middels een lange strook. Hier kun je per ronde 2 gerechtjes per persoon aanduiden. De strook wordt dan op een klem bevestigd en opgehaald door het personeel.

We kiezen een heleboel gerechtjes!
Als voorgerechtjes nemen we o.a. een rivierkreeftjessalade, garnalencocktailtje, carpaccio en een pasteitje met runder-groenteragout. Later op de avond wordt er ook nog de vitello tonato geproefd! Alles ziet er heel vers en fris uit. De salades bevatten genoeg garnaaltjes en kreeftjes!  Het pasteitje zit in zo’n klein vierkant bladerdeeggebakje. Heel leuk maar natuurlijk ook zo op! De porties zijn niet heel groot maar je kunt hier zoveel happen met een onbeperkte tijd dat dat geen probleem is!

zus5 zus6

De hoofdgerechten hebben we ook uitgebreid getest! Het speklapje vindt mijn moeder heerlijk! Perfect gebakken en lekker gemarineerd! De wrap van pikante kip kan me ook bekoren. Het stukje wrap is wat klein maar wel stevig gevuld! Het cheeseburgertje vind ik ook smakelijk en ook erg leuk om te zien.
De mosselen smaakten ook maar helaas wel wat dichte schelpen. Op zo’n klein bordje is dat dan weer jammer! Op het bordje ligt ook een verfrissingsdoekje. Fijn dat daar ook aan gedacht wordt.
De hachee is ook een toppertje met die appeltjes erbij!

Verder testen we nog een kaaskroket, garnalenkroket, lasagne, spareribs, varkenshaas, portobello, schnitzeltje, gebakken zalm, coquilles en frietjes. Het smaakt allemaal prima.
Het enige mindere was het aardappelkroketje op één van de bordjes. Het leek alsof dit al lang onder een warmhoudplaat lag of dat het bereid was in de oven. Dat geeft een rare bite in het korstje.

zus7 zus8

zus9 zus10

zus11

Dan nog onze gaatjes vullen met een dessertje. We kiezen voor een marsmousse, citroensorbetje, crème brulée met butterscotch-ijs en een Brusselse wafel met warme kersen.
Het citroensorbetje is heel fris op deze zomerse vakantiedag! De marsmousse vind ik ook heerlijk luchtig. De Brusselse wafel schijnt een Luikse (suiker)wafel te zijn. De warme kersen zijn wat miniem.

zus12

Lekker!

  • heel ruime kaart met mooie gerechtjes
  • lekkere gerechtjes
  • onbeperkte tijd
  • aftekenkaartje wordt snel opgehaald

Niet zo lekker!

  • sommige porties zijn iets te klein

8enhalf

’t Zusje, Grotestraat 40, Cuijk, www.zusje-tapas.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s