Mosselen op z’n Provençaals

1-IMG_0910

Ingrediënten:

  • 4 kg mosselen met bijgeleverde zakjes mosselkruiden
  • 3 dikke uien
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 3 groene stengels selder
  • braadboter

Bereiding:

  • Maak de mosselen eerst goed schoon. Leg ze in de wasbak en spoel ze 3-4 x onder koud water. Verwijder de mosselen die open blijven staan.
  • Snijd de uien in ringen.
  • Verwarm een grote ketel met een beetje boter.
  • Bak de uien hierin glazig en voeg ook de selder toe. Roer goed door voor enkele minuten.
  • Vul de pan nu met de mosselen.
  • Giet de tomatenblokjes er meteen overheen.
  • Zet nu het deksel op de pan en roer tussendoor even totdat de schelpen open gaan staan.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s