Ingrediënten:
- 3 eieren
- 125 gram zelfrijzende bloem
- 2 eetlepels rietsuiker (of gewone kristalsuiker)
- 150 ml melk
- boter
- 100 gram blauwe bessen
- paar aardbeien en bramen
- honing
Bereiding:
- Splits de eieren in twee aparte kommen.
- Klop het eiwit stijf met een mixer.
- Zeef de bloem boven de eieren. Voeg ook de melk en suiker toe. Mix het geheel tot een glad mengsel.
- Schep het stijve eiwit nu onder het eiermengsel.
- Verwarm een pan met wat boter. Schep nu een laagje beslag (diameter 8 cm ongeveer) in de pan.
- Leg meteen wat bessen op het deeg. En schep er nu nog een dun laagje beslag overheen.
- Laat zo’n 2-3 minuten op een rustig vuurtje bakken. Draai hem dan om. Bak nog eens 2-3 minuten.
- Leg de pannenkoeken op een bordje. Doe er nog een beetje honing overheen en werk af met fruit.