Een culinaire route door de Efteling (deel II) – Kaatsheuvel

In dit blog ga ik mijn culinaire route door de Efteling verderzetten.
Via deze link lees je het vorige verslag.

In Marerijk, op het Anton Pieckplein, kun je wafels en ijs eten bij ‘Den Suykerbuyk’.
Wij hebben gekozen voor een krokante oubliehoorn met vers fruit en twee bolletjes ijs.
De yoghurt-bosvruchtenijs smaakt heerlijk. De yoghurt proef je echt goed.
Het aardbeienijs is licht zoetig. Ideaal bij al dat zomerse weer.
Het fruit is ook heel vers en in mooie stukken gesneden. De verschillende meloensoorten, ananas, appel en druif zijn verfrissend.
En de grote toef slagroom maakt het natuurlijk helemaal af. Een heerlijk toetje of tussendoortje!

suykerbuyk

Rond twee uur in de middag komen we aan bij het Wapen van Raveleijn.
Raveleijn is een parkshow vol stuntwerk, vuur, raven en paarden.
Deze show kun je ook volgen vanaf het buitenterras. Al vind ik dat je een beter zicht hebt vanaf de gewone tribune. Vanaf de achter- en zijkant mis je toch enkele mooie effecten van deze show. Maar we krijgen toch nog voldoende mee van het spektakel.
Het restaurant zie je trouwens niet meteen liggen. Tussen Villa Volta en de poort van Raveleijn ligt een smal zandpad dat je uiteindelijk naar de plek leidt. Hier kun je ’s avonds trouwens ook dineren in middeleeuwse sferen.
Het overdekte terras staat vol met grote, houten picknicktafels en banken. Alsof je een beetje terug in de tijd gaat…
Bovenop de tafel staat een klein dienblad met bestek, servetten, de menukaart, peper en zout.
De vriendelijke dame van de bediening raadt ons aan om de Raveleijn plank te nemen en dan doen we dan ook met veel plezier.
Op een stenen ‘plank’ liggen allerlei hapjes klaar. Ze worden geserveerd met Bourgondisch brood dat in grote stukken verdeeld is. In de potjes zit een mosterd-dille sausje dat perfect past bij de gerookte zalm. De roomboter past dan weer goed bij de Bon Maman jam. Deze jam heb ik al eens eerder geproefd. Ze is rijkelijk gevuld met stukken aardbei. Nog iets om je vingers bij af te likken… de makreelcrème. Ik ben geen hele grote visliefhebber en ben nogal kieskeurig met koude vis die verwerkt wordt als salade of crème maar van deze crème ben ik overtuigd! Lekker! 🙂 Ook smullen we tussendoor van de druiven, augurkjes en zoetzure uitjes. De gerookte ham en de salami die ietwat een zoete nasmaak heeft, is ook heerlijk.
Dit is echt een mooi gerechtje met fijne producten! Een ware traktatie in een attractiepark. Een aanrader.

wapen van raveleijn

Casa Caracol ligt in het ‘Anderrijk’, bij de ingang van de Piraña.
Dit is een afhaalpunt voor wraps (gehakt, kip of vegetarisch), panini’s, ijs, warme en koudje drankjes zoals een Corona…
Het heeft ook een mooi houten terras boven het water waar je in de verte ‘de Vliegende Hollander’ en ‘Joris en de Draak’ kunt zien.
Hier hebben we een wrap met gehakt genomen en non-alcoholische mojito genuttigd. Dit drankje is heel verfrissend met al die muntblaadjes, de citroen- en limoenpartjes.
De wrap zit stevig verpakt in een papiertje en met een sticker dichtgeplakt. Wanneer je de verpakking opent, komt de kruidige geur je al tegemoet. We bijten er om de beurt in en zijn het eens met elkaar… dit is wel lekker!
Op het einde van de wrap kom ik nog een paar stukjes paprika tegen. Die mochten er dus rijkelijker inzitten want nu kom je ze pas tegen bij de voorlaatste hap. Dat is natuurlijk jammer want het geeft wel extra smaak en groenten zijn gezond!

casa caracol

Nu is het tijd voor de aardappel op een stokje. Dit grappige ding kun je kopen op het pleintje voor Villa Volta of tegenover ‘Station de Oost’ in Ruigrijk. In deze kar op wielen, die De Eigenheymer wordt genoemd, worden de aardappels gesneden in een spiraal. Dit gebeurt gewoon met een machine. Dan wordt de spiraal kort gefrituurd en tenslotte bestrooid met een poedertje.
Mijn vriend gaat voor het zeezoutpoeder en ik voor zout/zuur. Die laatste smaakt heel apart, niet te beschrijven eigenlijk. Maar ik neem hem toch telkens weer als ik in de Efteling ben.
De aardappels op een stokje waren heerlijk, mooi krokant gebakken. Zo zien we dat graag!

eigenheymer

De Efteling heeft ook een afhaalbalie voor hamburgers, de Burger Backery.
Hier kun je terecht voor drie verschillende burgers: de hamburger, de kaasburger en de groentenburger.
Wij lusten wel een plakje kaas dus nemen we de kaasburger. Ze worden daar ook à la minute gebakken.
De afhaalbalie vind ik ietwat rommelig overkomen met al de sla die her en der verspreid ligt. De grote hoeveelheid hamburgerbroodjes die al klaarliggen met een hoopje groente erop… ik vind dat niet zo’n geweldig idee.
Ik twijfel of de broodjes zo niet uitdrogen met die warmte…
Maar nu proeven… het broodje is groot en belegd met een dik stuk vlees met daarop twee plakken kaas en wat rauwkost. We hebben wel gevraagd om de tomaat er even af te halen want daar houden we niet zo van.
De burger bevalt ons wel. Het is een stevige burger die gekruid is en heerlijk smaakt in combinatie met de kaas.

burger backerij

Ik sluit dit blog af met onze laatste avondstop bij de voet van de Pagode.
Daar vind je namelijk de Toko Pagode. Dit is een Thais uitziende kraam waar je Aziatische maaltijden kunt bestellen. Binnen oogt het moderner want de wand bestaat uit een heleboel magnetrons.
Je kunt kiezen uit rijst, nasi, bami (geen hele brede slierten) of noedels. En dan maak je een keuze uit de verschillende sauzen.
Wij kiezen voor de babi pangang (varkensvlees) met noedels, de kip tikka massala met nasi en de kip teriyaki met bami. Je kunt hier trouwens ook een vis- of vegetarische (tahoe) versie krijgen. Wanneer de medewerkster de bakjes gevuld en dichtgevouwen heeft, verdwijnen ze in de magnetrons. Hier worden de maaltijden opgewarmd en daarna aan ons gegeven. Hoewel de Efteling toch erg op z’n details let, vinden wij de witte bakjes er wel heel goedkoop uitzien.
Een mooi logo met Aziatische letters zou toch mooi zijn…
Het varkensvlees bestaat uit mooie plakken en de saus smaakt een beetje zoet-zuur. Als je de paar stukken vlees opgegeten hebt, kom je echter wel bij een hele hoop noedels uit. Met iets meer saus zou je de noedels wat kunnen mengen. De kip teriyaki bevat veel stukken kip maar bevat minder saus waardoor we de bami ook weer vrij droog moeten opeten. De tikka massala is echter wel goed gevuld met een romige saus. Ik kreeg ook het laatste restje uit de kom. De nasi smaakt er heerlijk bij!

toko pagode

Je kunt je wel voorstellen dat onze buikjes strak stonden na zo’n dag proeven in de Efteling.
Maar dat hadden we er graag voor over om een mooi verslag te maken van de horeca.
Hoewel we grote fans zijn en we het park op ons duimpje kennen, heb ik vandaag toch nog mooie gerechten kunnen ontdekken. Ons volgend bezoek zal in de Winterefteling zijn en dan testen we weer verder! Want het aanbod is zo verschillend en ruim…we zijn hier nog lang niet uitgekeken (en uitgeproefd!).

www.efteling.com

 

Advertenties

3 gedachtes over “Een culinaire route door de Efteling (deel II) – Kaatsheuvel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s