Foodblogswap: gevulde paprika’s (met gerookte kip en rijst)

Deze maand mocht ik koken van het blog ‘De studentenkeuken van Marjolein’.
Zij is een 23-jarige meid die oorspronkelijk uit Noord-Brabant komt. Ze houdt, net als ik, ook van lekker eten. Omdat ze een student is, tovert ze vaak gerechten op tafel met een beperkt budget. Daar heb ik natuurlijk ook niks op tegen.

Ik koos voor dit recept van de gevulde paprika’s maar heb het wel lichtjes aangepast.
Zo was ik niet in het bezit van knopkruidbladeren maar heb ik rozemarijntakjes gebruikt. Ook heb ik de lente-ui weggelaten maar kipfilet en rode paprika toegevoegd.

foodblogswap juli 2014

Puntpaprika’s had ik eigenlijk nog nooit gebruikt om te vullen. Wel een courgette, gewone paprika of aubergine.
Het nadeel van puntpaprika’s is dan ook dat ze (in mijn geval) niet zo heel breed en diep waren. Ze kantelen vlug in de ovenschaal dus was het even klungelen.

Ik vond het gerechtje heel makkelijk om te bereiden. Ook was de smaak in orde!  Maar je moet wel van rozemarijn houden. Want die proef je duidelijk in dit gerecht.
Eventueel raadt Marjolein ook basilicum of rucola aan.

Ingrediënten:

  • 125 gram pandanrijst
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 koffielepel raz-el-hanout
  • 1 ui
  • 1 flinke teen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 koffielepel gedroogde peterselie
  • olijfolie
  • 100 gram gerookte kipfilet
  • 1 rode paprika

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking en giet af.
  • Snijd de ui en paprika fijn.
  • Verwarm een pan met wat olijfolie en bak de ui glazig. Roer om voor een paar minuten.
  • Pers dan ook de knoflookteen uit en roer deze goed om met de ui.
  • Voeg de paprika toe. Roer goed om.
  • Voeg de rijst toe. Roer deze goed door de ui en knoflook.
  • Voeg nu de raz-el-hanout en peterselie toe. Leg de rozemarijntakjes er ook in. Zet op een rustig vuurtje en roer voor zo’n vijftal minuten .Haal dan de rozemarijntakjes eruit.
  • Snijd ondertussen de gerookte kipfilet in kleine blokjes. Roer deze nog even door het rijstmengsel.
  • Snijd de paprika’s in de lengte door.
  • Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg de paprika’s erin.
  • Vul ze nu met het rijstmengsel.
  • Zet de paprika’s nu nog een 20-tal minuten in de oven.

 

Een gedachte over “Foodblogswap: gevulde paprika’s (met gerookte kip en rijst)

  1. marjolein zegt:

    Wat leuk dat je dit recept hebt gekozen! Knopkruid kennen de meeste mensen als onkruid, veel mensen weten niet dat het eetbaar is. Mocht je het een keer tegenkomen, is het zeker de moeite waard. Sommige Zuid-Amerikaanse toko’s verkopen het als guascas. Met rozemarijn en kip lijkt me ook lekker 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s