GETEST: Original Spices Jonnie Boer

Ik kreeg een tijd geleden mooie kruidenpotjes van Jonnie Boer (chef-kok en eigenaar van het sterrenrestaurant ‘De librije’ in Zwolle)  thuisgestuurd om te testen.
Zelf had ik er ook al enkele gekocht bij de supermarkt (AH). Sinds ik deze kruiden heb, gebruik ik liever niets anders meer! Zo geweldig goed!

De kruiden zijn verpakt in leuke blikjes met een kleurrijke sticker op de voorkant.
Aan de zijkant van de verpakking staat kort beschreven voor welke gerechten je de kruiden onder andere kunt gebruiken.
Deze potjes bestaan vooral uit kruidenmengsels. De gebruikte kruiden staan dan ook weer netjes vermeld op de verpakking.
Het potje bestaat trouwens uit twee delen. Je opent het dekseltje en je komt weer een metalen dekseltje tegen.

boer1 jonnie2   boer2 boer3 boer4

jonnie1

Er zijn 15 soorten kruiden:

  • Curry madras: Indiase currykruiden, ideaal om te gebruiken bij groenten en vlees.
  • Ras el hanout: Marokkaanse kruidenmix, ideaal voor op kip en lamsvlees.
  • Shichimi Togarashi: Japanse mix met als belangrijkste kruid, de chilipeper. Ideaal bij noedels, stoofschotels of grillgerechten.
  • Garam Masala: melange van Indiase specerijen en geeft een kruidige, warme smaak zonder pikant te zijn.
  • Thai Red Curry: Thais kruidenmengsel met steranijs, gember en citroengras. Heerlijk als saus, gewoon mengen met water, olie of een vissaus.
  • Picadillo: ideaal bij gehakt of vleesschotels
  • Caribbean Spice: heerlijk bij vlees, kip en vis.
  • Za’atar: gemengd met olie is het een heerlijke brooddip maar ook lekker op kip
  • Nootmuskaat: ideaal bij boontjes, aardappelpuree, asperges…
  • Baharat: Arabische kruidenmix, ideaal bij lam, kip, soepen of sauzen
  • Paprika Edelsuss: een mild paprikapoeder met een mooi rode kleur, heerlijk in stoofschotels
  • Tellicherry Pepper: donkerbruine peperkorrels
  • Ceylon kaneel: zowel poeder als stokjes in het blik, lekker bij desserts of in de stoofschotel
  • Lemon Pepper: bestaat uit grof gebroken zwarte peper en stukjes citroenschil, heerlijk bij de BBQ
  • Thai Green Curry: een melange van kruiden van o.a. citroengras en koriander

Ik ben een echte voorstander van deze kruiden en heb ze al vaak gebruikt in verschillende gerechten: strooi ze over aardappeltjes die in de oven gaan, als onderdeel van een kipmarinade, boerenkoolstamppot, in een quiche, stoofpotje of soep.

Het geeft gerechten een heerlijke smaak en je hebt maar kleine hoeveelheden nodig.
De kruiden zijn puur en hebben een geweldig aroma!

http://www.originalspices.nl/

Advertenties

2 gedachtes over “GETEST: Original Spices Jonnie Boer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s