Ik kreeg een tijd geleden mooie kruidenpotjes van Jonnie Boer (chef-kok en eigenaar van het sterrenrestaurant ‘De librije’ in Zwolle) thuisgestuurd om te testen.
Zelf had ik er ook al enkele gekocht bij de supermarkt (AH). Sinds ik deze kruiden heb, gebruik ik liever niets anders meer! Zo geweldig goed!
De kruiden zijn verpakt in leuke blikjes met een kleurrijke sticker op de voorkant.
Aan de zijkant van de verpakking staat kort beschreven voor welke gerechten je de kruiden onder andere kunt gebruiken.
Deze potjes bestaan vooral uit kruidenmengsels. De gebruikte kruiden staan dan ook weer netjes vermeld op de verpakking.
Het potje bestaat trouwens uit twee delen. Je opent het dekseltje en je komt weer een metalen dekseltje tegen.
Er zijn 15 soorten kruiden:
- Curry madras: Indiase currykruiden, ideaal om te gebruiken bij groenten en vlees.
- Ras el hanout: Marokkaanse kruidenmix, ideaal voor op kip en lamsvlees.
- Shichimi Togarashi: Japanse mix met als belangrijkste kruid, de chilipeper. Ideaal bij noedels, stoofschotels of grillgerechten.
- Garam Masala: melange van Indiase specerijen en geeft een kruidige, warme smaak zonder pikant te zijn.
- Thai Red Curry: Thais kruidenmengsel met steranijs, gember en citroengras. Heerlijk als saus, gewoon mengen met water, olie of een vissaus.
- Picadillo: ideaal bij gehakt of vleesschotels
- Caribbean Spice: heerlijk bij vlees, kip en vis.
- Za’atar: gemengd met olie is het een heerlijke brooddip maar ook lekker op kip
- Nootmuskaat: ideaal bij boontjes, aardappelpuree, asperges…
- Baharat: Arabische kruidenmix, ideaal bij lam, kip, soepen of sauzen
- Paprika Edelsuss: een mild paprikapoeder met een mooi rode kleur, heerlijk in stoofschotels
- Tellicherry Pepper: donkerbruine peperkorrels
- Ceylon kaneel: zowel poeder als stokjes in het blik, lekker bij desserts of in de stoofschotel
- Lemon Pepper: bestaat uit grof gebroken zwarte peper en stukjes citroenschil, heerlijk bij de BBQ
- Thai Green Curry: een melange van kruiden van o.a. citroengras en koriander
Ik ben een echte voorstander van deze kruiden en heb ze al vaak gebruikt in verschillende gerechten: strooi ze over aardappeltjes die in de oven gaan, als onderdeel van een kipmarinade, boerenkoolstamppot, in een quiche, stoofpotje of soep.
Het geeft gerechten een heerlijke smaak en je hebt maar kleine hoeveelheden nodig.
De kruiden zijn puur en hebben een geweldig aroma!
Het zijn de beste kruiden die ik ooit ben tegengekomen, heerlijk en dank je wel voor deze geniale mix.
Het zijn supermixen, ECHT genieten dus!!
Ik ben het er helemaal mee eens Frans, die kruiden van Jonnie Boer zijn super en Jonnie
verstaat zijn vak.
heb kennis genomen van de kruiden, woon in spanje, in Andaluca. en gebruik ze hier bij diverse gerechten uit de streek. GEWELDIG. Maar was zo al weg van de kunst van Jonnie Boer.Ken hem uit de tijd dat ik in Nederland woonde
Beste, enig idee waarom twee dekseltjes. Of is het tweede deksel gelijk aan een eetlepel als maat?
Goede vraag! Ik heb het mezelf nooit afgevraagd. Ik kan het ook nergens terugvinden. Misschien kunt u deze vragen eens aan de fabrikant stellen. Ik ben alleszins even benieuwd geworden.
Helaas is Thai red curry uit de handel gehaald en Euroma zegt mij dat deze niet meer terug komt, helaas. Was een favoriet van mij.
Dat is erg jammer!
Nu ook de Lemon peper uit de serie
Wat zonde!