Van der Valk – Westerbroek

Tijdens onze zomervakantie logeerden we in de Van der Valk in Groningen-Westerbroek.
Dit keer geen arrangement met een driegangenmenu maar à la carte in restaurant ‘Falcon’.

Mijn vriend en ik hadden het idee om mosselen te gaan eten. Dat was alweer zo lang geleden!
Omdat we op een zomerse avond aankwamen, gingen we buiten op het terras zitten. De geur van de boerenmest valt meteen op als je buiten zit. Dat is soms iets minder aangenaam maar als je lang genoeg zit, merk je er niet veel meer van. Er werd een wit tafellaken op ons ronde tafeltje gelegd en we bekeken onze menukaart. Op de menukaart staan twee varianten van mosselen. Eentje met witte wijn en de andere is aparter. Die wordt gemaakt met chorizo en tomaten.

Wat ik erg leuk vond op deze menukaart, is het aanbod van tapashapjes. Dit zijn kleine hapjes die je bij het aperitief kunt bestellen of zoals wij deden, als voorgerechtje.
Het is een mooi lijstje van allerlei kleine gerechtjes, zowel warm als koud. We beslissen om elk zo’n hapje te proeven en daarbij nog stokbrood met aioli, tomatentapenade en kruidenboter te nemen.
Het kiezen van zo’n hapje valt al niet mee. Hollandse garnalen, loempia met lamsvlees, gefrituurde brie, een geitenkaaskroketje… ik vind het allemaal wel heerlijk klinken! We gaan dan toch maar voor de loempia met kreeft en het garnalenkroketje.

gr1    gr5

gr3     gr4

gr2

Eventjes later krijgen we onze gerechtjes op tafel. Een groot stuk stokbrood met drie potjes erbij.
Het snijden van het stokbrood laat natuurlijk een massa kruimels achter maar wel leuk dat we onze plakjes brood nu dun kunnen snijden maar het is even wroeten. Dan kunnen we ook maximaal genieten van de aioli, kruidenboter en de tomatentapenade.
We testen alles uitvoerig. De tomatentapenade is lekker, gelukkig proeven we de olijven niet te sterk door (want daar houden we allebei niet zo van!). De aioli heeft een sterke knoflooksmaak en dat vinden we heerlijk! De kruidenboter smaakt ook goed maar toch heb ik ooit betere gehad.
De loempia en het kaaskroketje krijgen we tegelijkertijd met het stokbrood. Dit wordt mooi gepresenteerd op een stukje leisteen. Voor 3 euro per hapje vinden we dit echt een mooi gerechtje. De loempia en het kroketje zijn goedgevuld met kreeftenvlees en garnaaltjes. En het is perfect gebakken!

De mosselen worden op tafel gezet, op een warmhoudplaatje waarop precies twee pannetjes passen.
Daarbij krijgen we nog een kommetje met water en citroen. Zodat we na het eten onze handen kunnen reinigen. Verder nog een leeg kommetje om de lege schelpen in te doen. Ons ronde tafel staat bomvol met potjes, schaaltjes en borden!  We besluiten dan ook om de deksels van de pannetjes op ons bord te leggen en ze te gebruiken om de lege schelpen in te doen.

gr9 gr7
Bij de mosselen krijgen we ook frieten, stokbrood en een kommetje salade.
Bij de mosselen met witte wijn worden nog drie sauzen gegeven. De cocktailachtige saus vind ik zelf heerlijk en ik smikkel er ook van, ook al had ik de chorizomosselen besteld.

gr8 gr6

gr10
De mosselen smaken heerlijk. Ze zijn niet allemaal even groot maar ze smaken goed. Enkele mosselen leg ik aan de kant omdat ze niet openstaan.
Mijn versie van mosselen was ook heel goed gevuld met chorizoreepjes en tomatenstukjes. Daarna bleef er nog een lekker sausje over om te dippen met stokbrood.
Mijn vriend bestelt ook nog een huisgemaakte mayonaise bij zijn friet. Hij geniet er duidelijk van!

We eten onze buikjes rond en gaan na onze koffie en thee tevreden van tafel.
gr11

Lekker!

  • huisgemaakte producten
  • goede prijs-kwaliteit
  • vriendelijke bediening
  • een mosselversie met chorizo die heel bijzonder en lekker smaakt

Niet zo lekker!

  • een ander mes voor het snijden van het stokbrood zou handiger zijn (of voorgesneden stokbrood)

9

Van der Valk, Rijksweg West 11, Westerbroek, http://www.hotelgroningenwesterbroek.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s