Spaghetti met venkel en rauwe ham

P1200788

Ingrediënten:

  • 500 gram spaghetti
  • 2 venkel (het witte)
  • 300 gram rauwe ham
  • 500 gram ricotta
  • 4 eieren
  • 150 gram veldsla
  • 200 gram Parmezaanse kaas
  • 3 grote tenen knoflook
  • 2 uien
  • olijfolie
  • peper
  • eventueel wat cherrytomaten

Bereiding:

  • Snijd de venkelknol in reepjes.
  • Snijd de ham in kleine plakjes.
  • Verwarm een pan met een beetje olijfolie en bak de ham bruin aan.
  • Voeg dan de venkel toe. Roer even goed.
  • Pers de knoflook uit in dezelfde pan en roer weer goed voor een tweetal minuten.
  • Neem een kom en klop de ricotta met de eieren. Voeg 120 gram Parmezaanse kaas toe. Klop tot een mooi geheel.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af maar houd een kop kookvocht apart.
  • Doe de pasta weer in de pastapan en voeg het venkelmengsel toe. Roer er het ricottamengsel doorheen op een klein vuurtje. Roer goed door elkaar tot de saus iets dikker zal worden.
  • Voeg het kookvocht toe en roer dat erdoorheen.
  • Voeg het merendeel van de veldsla erbij. Roer dat eronder.
  • Roer de rest van de Parmezaanse kaas erdoorheen. Kruid met wat peper.
  • Werk af met een beetje veldsla en eventueel een cherrytomaatje.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s