Ingrediënten:
- vers bladerdeeg
- bakspray
- 1 kleine broccoli
- 2 dikke uien
- 40 gram gemalen kaas
- 100 gram zachte geitenkaas
- boter
- 4 eieren
- 300 ml room
- peper
- zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de uien in blokjes.
- Snijd de broccoli in roosjes.
- Kook de roosjes een 6-tal minuten. Giet dan af.
- Verwarm ondertussen een pan met wat boter en bak de ui glazig.
- Vet de springvorm in met bakspray.
- Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Duw de randen goed aan.
- Neem een kom en breek de eieren hierin. Voeg dan de room toe en klop dit goed.
- Kruid even met peper en zout.
- Verspreid de uien over de bodem van het deeg.
- Leg de roosjes broccoli op de uien.
- Verkruimel de geitenkaas over de broccoli.
- Giet het roommengsel eroverheen.
- Strooi de gemalen kaas erop.
- Zet de quiche zo’n 40 minuten in de oven.