Quiche met broccoli en geitenkaas

quiche met broccoli en geitenkaas

Ingrediënten:

  • vers bladerdeeg
  • bakspray
  • 1 kleine broccoli
  • 2 dikke uien
  • 40 gram gemalen kaas
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • boter
  • 4 eieren
  • 300 ml room
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de uien in blokjes.
  • Snijd de broccoli in roosjes.
  • Kook de roosjes een 6-tal minuten. Giet dan af.
  • Verwarm ondertussen een pan met wat boter en bak de ui glazig.
  • Vet de springvorm in met bakspray.
  • Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Duw de randen goed aan.
  • Neem een kom en breek de eieren hierin. Voeg dan de room toe en klop dit goed.
  • Kruid even met peper en zout.
  • Verspreid de uien over de bodem van het deeg.
  • Leg de roosjes broccoli op de uien.
  • Verkruimel de geitenkaas over de broccoli.
  • Giet het roommengsel eroverheen.
  • Strooi de gemalen kaas erop.
  • Zet de quiche zo’n 40 minuten in de oven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s