GETEST: Honig macaroni ovenschotel

honig1 honig2

 

Als je ziek bent, is het maken van eten met een pakje heel handig. Op internet kwam ik een nieuw product tegen van Honig: macaroni met een krokant korstje.
Dit nieuwe product maakte Honig in drie varianten: zalm & spinazie, Carbonara en de kip & mozzarella & tomaat.
De laatste variant leek me het lekkerste en daarom stuurde ik mijn vriend richting de supermarkt.

We hebben dit gerechtje samen bereid. Macaroni, wat verse ingrediënten en de toevoeging van de saus-en toppingmix… zo krijg je een macaronischotel.

honig3 honig4

Dit product zit in het bekende doosje van Honig. In het doosje zitten twee zakjes. Eén  zakje met een poeder om de saus te maken. Het tweede zakje bevat een soort gekruid paneermeel.
Het is een gerecht dat 30 minuten in de oven moet voordat het klaar is.
In totaal heb je zo’n 45-50 minuten nodig om dit gerechtje klaar te maken.

De verpakking vertelt ons dat het genoeg is voor 4 personen. We hebben twee verpakkingen gekocht om met vier personen van te eten en alles ging op. Ben je dus een grotere eter… koop dan een verpakking meer!

Wat heb je nodig om dit gerecht te maken? Je hebt (per pakje dat je gebruikt) 160 gram macaroni, 200 gram kipfilet, 1 kleine courgette, 150 g cherrytomaten, 1/2 l melk en 125 g mozzarella nodig.
We gebruikten zelf twee stevige courgettes en 3 pakjes mozzarella. Gewoon omdat we dat zo lekker vinden!

Je begint met het versnijden van de kip, in kleine blokjes die je dan aanbakt in wat olijfolie of boter.
Ondertussen kun je de courgette en tomaatjes snijden. De courgette in blokjes en de tomaten halveer je.
Dat is heel vlug gedaan! Ideaal!

Als de kip bruin is, voeg je de courgette toe. Roer dat even goed door.
Ondertussen kun je dan ook de sausmix loskloppen in de melk. Die voeg je dan toe en laat je even rustig pruttelen.
Als je eventjes goed roert en wacht, wordt de saus steeds wat dikker. Het ziet er dan uiteindelijk uit als een dik mengsel.

Eigenlijk moesten we de tomaatjes al eerder toevoegen maar de tomaatjes hebben we bewust pas op het einde gebruikt. Zodat ze niet als prut uit elkaar vallen.

De gekookte macaroni meng je door de groentesaus. Het ziet er als een romige massa uit.
Die massa doe je dan in een ovenschaal. Met twee pakjes zit de ovenschaal mooi vol.

honig5

De ovenschaal werk je dan nog af met wat in stukjes gesneden mozzarella. Daarna hebben we de toppingmix eroverheen gedaan. Dit is een soort paneermeel. Heel oranjekleurig en voldoende qua hoeveelheid.
Als afwerking hebben we de cherrytomaten erin geduwd. En zo kon de schotel voor een 30-tal minuten de oven in.

Heel makkelijk om te maken, ideaal als je weinig zin hebt om uren in de keuken te staan.

Het resultaat mocht er ook zijn, na dat halfuur wachten. Een mooi krokant korstje! De saus hangt romig rond de macaroni zit. De kaas is heerlijk gesmolten.
Even op de foto en dan proeven!

En ja hoor… helemaal goedgekeurd. Een romig bordje, lekker met die stukjes groenten erin. De lekkerste stukjes zijn die met het korstje erbij natuurlijk! Daar zit ook een ietwat kruidiger smaakje aan.

Ik ben zelf nu ook heel benieuwd naar de versie ‘Carbonara’. Die zal zeker nog wel eens bereid worden in de toekomst.

honig6

http://www.honig.nl

 

 

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “GETEST: Honig macaroni ovenschotel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s