Foodblogswap: Citroensiroop cake

Ook deze maand deed ik weer mee met de Foodblogswap. Op het laatste nippertje want juni was een drukke maand. En deze week kwam ik ook nog op de bank te liggen vanwege een keelinfectie! Veel rusten en antibiotica slikken…
Maar deze foodblogswap moest gebeuren dus dan maar tussen het rusten door aan de slag!

Ik was verrast dat ik een recept mocht maken van een bakblog ‘Ik bak er iets van’ . Als er iets is wat ik bijna nooit doe… dan is het wel bakken! Ik ben er dus ook niet meteen in het begin van de maand juni aan begonnen. Maar deze week had ik geen excuus meer.
Tussen alle cakes, broodjes, gebak… stonden er ook quiches. Maar die maak ik zelf al zo vaak dus wilde ik graag iets anders doen.

foodblogswap juni2014

Omdat ik voor mijn keel al een aantal citroenen (vitamine C!!) in huis had gehaald, heb ik mijn vriend de overige ingrediënten laten halen bij de supermarkt. Zodat ik toch aan de slag kon met deze cake.

Het recept klinkt niet moeilijk en een beetje citroen in de cake zal best wat verfrissend zijn, lijkt me.

Ik heb ook meteen mijn toegestuurde Margrethe beslagkom van Rosti Mepal geprobeerd! Deze kom bestaat dit jaar 60 jaar! En ik kreeg hem in de mooie retroblauwe uitvoering. Onderaan de bodem zit een rubberen rand waardoor de kom tijdens het kloppen ook mooi op de plaats blijft staan! Geweldig!

kom kom2

Hier volgt het recept voor de citroensiroop-cake. Heel makkelijk te maken en lekker van smaak! De citroen kun je duidelijk proeven maar is tegelijkertijd ook behoorlijk zoetig.

Ingrediënten:

  • 125 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 175 gram suiker
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 el melk
  • 2 eieren
  • rasp van 1 citroen
  • snufje zout
  • 100 gram poedersuiker
  • bakspray (of boter)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de bakvorm in met wat bakspray (of boter) en een beetje bloem. Eventueel kan een laagje bakpapier ook.
  • Doe de boter, suiker en een snufje zout  in een beslagkom en mix het tot een glad geheel.
  • Voeg de citroenrasp toe en roer even goed door.
  • Voeg dan de eieren één voor één toe. Roer even heel goed door.
  • Doe de bloem erbij en klop weer tot een mooi geheel.
  • Schud de melk erbij en mix nog eens goed.
  • Doe het mengsel in de cakevorm en zet de cake zo’n 45 minuten in de oven.
  • Een tiental minuten voordat de cake klaar is, begin je aan de siroop. Neem een pannetje en doe de poedersuiker met het citroensap erin. Verwarm dit langzaam op. Als de siroop helder is, is hij ook klaar.
  • Haal de cake uit de oven en prik er met een satéprikker (of vork) gaatjes in.
  • Giet de siroop over de cake.
  • Wacht nu tot de cake afgekoeld is en haal hem dan uit de vorm.

 

3 gedachtes over “Foodblogswap: Citroensiroop cake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s