GETEST: Royal Green kokosolie

Ik kreeg een mooi pakket met kokosolie van Royal Green thuisgestuurd om te testen.
Ik ben zelf dol op alles wat met kokos gemaakt is… dus was ik ook heel benieuwd naar dit product!

Kokosolie kun je gebruiken bij bakken, braden, frituren en wokken. Het is een olie die al haar goede eigenschappen bewaard bij verhitting en is dus een ideale vervanger voor olijfolie. En heel licht verteerbaar!
Royal Green maakt geen gebruik van chemicaliën, conserveringsmiddelen, synthetische zoet- of smaakstoffen en is 100% vegetarisch.

De Extra Virgin kokosolie zit verpakt in een mooie glazen pot van 325 ml maar is ook verkrijgbaar in een pot van 1400 ml (wat het voor frituren wel makkelijker maakt). Wanneer je de pot openmaakt, komt de kokosgeur je tegemoet. Niet overdreven maar een lichte geur. Ik hou daar wel van.
Je verwacht dat de kokosolie vloeibaar is maar dat is hij niet. Omdat het bijna zomer is en de temperaturen boven de 20 graden gaan, lukt het heel makkelijk om deze olie uit zijn pot te halen.
Ik gok dat hij hartje winter harder zal zijn en wat moeilijker te doseren is.
Je kunt de pot trouwens gewoon bewaren in de voorraadkast. Ideaal.

SONY DSC

De Extra Virgin kokosolie heb ik gebruikt om een wokschotel met kip te maken. Dat vond ik wel een ideaal receptje om dit product uit te proberen.
De wokpan verwarmen, een koffielepel kokosolie erin en je kunt beginnen. Je hebt niet veel van dit product nodig om een hele maaltijd te bereiden. Ik heb ook gemerkt dat dit product niet snel zal verbranden. Ondanks dat de pan heel heet was, werd de olie niet zwart!

royalgreen1 royalgreen2
Er werden mij ook Royal Green ‘Cooking Creams’ toegestuurd.
Naast de standaard geurloze pot bestaan er ook drie verschillende smaken: knoflook, Provençaalse kruiden en chilipeper.
Ideaal om vlees, vis, kip of aardappeltjes in te bakken. Je kunt de crème ook op broodjes smeren en die even lichtjes grillen.

royalgreen4

De knoflookolie heb ik gebruikt om groenten in te bakken. De knoflook proef je duidelijk en de geur komt je meteen tegemoet als je het potje opent. Ik vind het een lekkere toevoeging!
De olie met chilipeper heb ik gebruikt om het broodje omelet in te smeren, als boter. De chilipeper is duidelijk te proeven. Je mond staat niet in brand maar je proeft het duidelijk!
De olie met Provençaalse kruiden heb ik op broodjes gesmeerd en dit even laten grillen. Een heerlijke geur en weer een mooie smaak.

De Royal Green kokosolie is een fijn product en ik ben blij dat ik hem mocht testen. Een ideale vervanger voor de boter. I like it!

http://www.royal-green.eu/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s