Si Señor – Eindhoven

Na wat speurwerk op het internet naar restaurants waar je onbeperkt kunt eten, kwamen we in Eindhoven terecht. Op een dinsdagavond stappen we dit Spaanse tapasrestaurant binnen.
Dit restaurant ligt midden in de drukke Dommelstraat.
De inrichting ziet er echt zuiders uit. Een grote stierenkop, bontgekleurde vaasjes en borden aan de muur, mooie glazen lampjes, een verzameling kruisbeelden, houten tafels en stoelen in verschillende kleuren…
We mogen kiezen of we buiten (op het terras aan de straatkant) of binnen gaan zitten. We kiezen voor dat laatste.
We vinden de Dommelstraat net iets te druk om gezellig met z’n tweetjes te tafelen.

senor1

Op de tafel staat een emmertje met servetten en vorkjes, twee menukaarten, een invulkaart om onbeperkt te eten (à la carte eten kan hier trouwens ook), een pen, peper, zout en een rode theelichthouder.
We komen er wel al vlug achter dat we aan een gigantische plaktafel zitten. We vragen dus ook even om de tafel te poetsen… en ik ga maar even naar het toilet op mijn ‘plakarm’ te wassen.

Na het bestellen van een lekker glaasje sangria (dat hoort wel bij de Spaanse sfeer!) bekijken we de kaart.
We lezen ook even de spelregels want die zag ik nog nergens op de website staan.
2 uur tafelen voor 19,50 euro en 2 gerechtjes p.p. te bestellen per ronde (m.u.v. vrijdag en zaterdag na 19 uur). Ik had de kaart al bekeken op de website dus ik wist al wel wat voor gerechtjes er op de kaart stonden.
Helaas staan er op het bestellijstje in het restaurant wel gerechtjes met meerprijzen zoals het kaasbordje met drie Spaanse kazen, de drie grote garnalen, de gegratineerde mosselen, ossenhaaspuntjes, lamskoteletjes en de konijn op Baskische wijze. Evenals de nagerechten…
Dat er een meerprijs is, staat nergens vermeld op de site.
Dat valt dus enorm tegen want de bovengenoemde gerechtjes hadden we heel graag allemaal willen uitproberen omdat ze net iets aparter zijn dan de gehaktballen en kippenvleugels die verder op de kaart staan.

Maar goed… we gaan op zoek naar onze gerechtjes en mogen die aankruisen. Het kaartje leggen we op de hoek van de tafel en dan maar wachten tot iemand het komt ophalen.
We kiezen in de eerste ronde voor de drie gefrituurde pepers, de drie grote garnalen (meerprijs 2 euro), de serranoham met amandelen en de gegratineerde mosselen (meerprijs 1 euro). Het brood met de huisgemaakte knoflookdip krijgen we er standaard bij in de eerste ronde, zegt de kaart ons. Prima! Want dat is lekker!
De garnalen smaken heel goed en zijn mooi bereid. De knoflookmayonaise mocht voor ons wel nog iets krachtiger naar knoflook smaken. De ham met de amandelen smaakt goed. Er zit nog een lekker zoetig sausje bij. De pepers hebben een mooie korst. De roomkaas is goed gesmolten en de peper zelf smaakt er lekker bij. Een lekker gerechtje!
De mosselen krijgen we per 5. Ze liggen in een paprikaroomsaus (wel minimaal qua hoeveelheid!) en gegratineerd met kaas. Het smaakt goed maar we hadden er nog net iets meer van verwacht. (Onze lat ligt hoog na een Weerts restaurantbezoek met geweldige gegratineerde mosselen!)
Het brood wordt trouwens met een lauwwarme tapenade geserveerd. Ook lekker maar helaas niet de vermelde knoflookdip van de kaart…

 

senor4

senor8 senor9

Op naar ronde twee.. we bestellen nieuwe drankjes, de lege kommetjes worden opgehaald. Maar onze invulkaart wordt niet meegenomen naar de keuken (terwijl deze op de hoek van onze tafel ligt, voor de neus van de bediening… helaas! Zo gaat er wat tijd voorbij…

senor6 senor7

Enige tijd later krijgen we onze gerechten van ronde 2. We gaan dit keer voor de spareribs met Spaanse siroop.
Ze smaken goed. De siroop smaakt ook lekker!
We bestellen ook een schaaltje pittige mosselen in heerlijke kruidenboter. Hele kleine mosseltjes maar lekker. Je zou het kommetje willen uitlepelen maar met een ‘gebaksvorkje’ alleen gaat dat zo moeilijk.
Verder aten we nog gefrituurde inktvisringen en gefrituurde sardientjes die heerlijk smaakten!

Klaar voor ronde 3… waar onze ergernis steeds meer groeit. Het duurt steeds zo lang voordat het personeel langskomt om het kaartje op te halen. We zwieren er al wat mee, leggen het zo ver mogelijk op de hoek van de tafel… maar niks. Leggen hem vlak naast de drankjes (die ze wel komen ophalen!).
Mijn vriend besloot om tijdens dat wachten maar even een sigaret te roken op het tuinterras. Want de deuren stonden open…. Jammer genoeg kreeg hij daar de opmerking dat de tuin die dag gebruikt werd als personeelsruimte. Terwijl er niemand zit… best jammer en niet zo klantvriendelijk vonden wij.

Na het wachten en de tijd die maar verder tikt… krijgen we onze gerechtjes: varkenshaasspiesjes met salsasaus, Spaanse worst (chorizo en fuet), zalm met broodkruim en noten gegratineerd en de gehaktballetjes in tomatensaus. Deze ronde smaakt heel goed! Het vlees en de vis zijn perfect gegaard!

senor5

Dan onze vierde en tevens laatste ronde… een uur en 50 minuten na binnenkomst mochten we deze bestellen. Na net geen halfuur wachten kwamen ze op tafel… eindelijk!
We kozen hier voor de garnaaltjes in knoflookolie, kippenvleugeltjes, gegratineerde champignons en de ossenhaaspuntjes (meerprijs 2,5 euro).
De hoeveelheden in de schaaltjes zijn weer helemaal ok! De champignons en kippenvleugels smaken lekker.
De zoete marinade op de kip is echt fantastisch. De ossenhaaspuntjes werden flink gepeperd. Daar houden we wel van!
De garnaaltjes waren iets te taai. De knoflookolie was wel perfect!

senor2 senor3

Na 2,5 uur getafeld te hebben en (maar!) vier rondes te hebben besteld, besluiten we om de rekening te vragen.
We gaan hier weg met hele gemengde gevoelens. Het eten was zeker ok maar er waren veel punten van ergernis. Aangezien het op deze avond echt niet druk was in het restaurant, kon dit zeker beter.
Hieronder het overzicht van onze bedenkingen:

Lekker!

 • goede porties
 • mooi gebakken gefrituurde pepers, zalm en varkensspiesjes
 • leuk ingericht restaurant

Niet zo lekker!

 • belangrijke informatie weggelaten op website i.v.m. onbeperkt eten (beperkte duur van 2 uur, 2 gerechten per ronde, meerprijzen voor 6 gerechten en desserts)
 • tempo
 • oplettendheid minimaal bij het ophalen van invulkaarten
 • eten met een gebakvorkje alleen vraagt om vettige tafels (bordjes en een mes zijn zeker een must!)
 • het duurt heel lang voordat lege tafels afgeruimd/gepoetst worden (geeft geen nette indruk)

5enhalf

Si Señor, Dommelstraat 17, Eindhoven, http://www.sisenortapasbar.nl

Een gedachte over “Si Señor – Eindhoven

 1. Melissa zegt:

  Toevallig waren er die dag ook vrienden van mij daar.. Ze hadden dezelfde mening als jij. Alles duurde te lang, veel meerprijzen, kregen uiteindelijk ook de rekening van een andere tafel…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s