Ingrediënten (voor 4 broodjes):
- 12 eieren (L)
- 4 rustieke stokbroodjes mediterraan (Plus)
- 2 uien
- 200 gram champignons
- 2 rode paprika’s
- 4 bosuitjes
- 1 eetlepel Royal Green kokosolie Rode peper (Spices)
- 1 koffielepel Royal Green kokosolie Knoflook
- 1 flinke eetlepel Royal Green kokosolie (geurloze)
- 2 eetlepels gedroogde peterselie
- 1 flinke koffielepel paprikakruiden (Jonnie Boer)
- peper
- zout
Bereiding:
- Snijd de uien in grove stukken.
- Snijd de paprika’s in reepjes.
- Snijd de bosuitjes in ringen.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Verwarm een pan met wat knoflookkokosolie.
- Bak de ui glazig.
- Voeg dan de rest van de groenten toe m.u.v. de bosui. Roer even goed door en laat zo’n 5- minuten zacht bakken. Voeg daarna de bosuitjes toe.
- Kluts ondertussen de eieren in een kom. Voeg de peterselie en paprikakruiden toe. Kruid bij met peper en zout.
- Verwarm een andere pan (kleiner formaat) met de geurloze kokosolie.
- Doe het eiermengsel in de pan en laat het ei zachtjes stollen op halfhoog vuur. Draai dan eventueel de omelet nog even om in de pan. Bak zo 4 omeletjes.
- Snijd het stokbroodje doormidden. Smeer de Spices kokosolie met een lepel op de onderkant van het broodje, als boter.
- Leg de omelet er gevouwen op. Leg de gebakken groenten er overheen.
Een gedachte over “Broodje omelet”