GETEST: Proef Azië producten – Lidl

Je hebt de (Nederlandse) reclamespot deze week misschien al wel voorbij zien komen?
Je kunt lekkere Aziatische producten kopen bij de Lidl.

Ik kreeg deze week een heel mooi pakket met Aziatische producten van de Lidl: een pakket om zelf sushi te maken maar ook om een lekker noedelrecept te maken met currypasta en kokosmelk.

sushipakket sushipakket2

Ik was benieuwd dus ging ik dit weekend eens aan de slag met het pakket.
Ik begon met het maken van sushi. Hiervoor heb je het volgende nodig: norivellen (voor 4 rolletjes), rijst, rijstazijn, wasabipasta en een bamboematje. Verder kocht ik wat verse ingrediënten om de sushi op te vullen: verse zalm, komkommer en krabsalade.

Ik begon met het koken (15 minuten) van de rijst. De rijst zit in handige zakjes die je na het koken zo kunt afgieten en laten uitdruipen. De rijst kun je dan in een kom doen met (zo’n drie à vier eetlepels) rijstazijn. Goed mengen en dan de rijst laten afkoelen.
Dan heb ik het bamboematje uitgerold dat ook in het pakket zat. Daarop heb ik een norivel gelegd. Op de norivel leg je een laagje rijst, bovenaan hou je 1,5 cm open. De rijst is enorm kleverig. Heel vervelend dat het achteraf ook aan je handen kleeft maar zo blijft de rijst wel goed plakken aan de norivel.  In het midden van de rijst leg je één van de verse ingrediënten, bijvoorbeeld een dun reepje zalm. Dit reepje heb ik ingesmeerd met een (heel) dun laagje wasabipasta. Dit zit trouwens in een hele makkelijke tube waar je de hoeveelheid wasabi goed mee kunt doseren. Dit kan je dan eventueel nog aanvullen met een tweede of derde ingrediënt.
Ik heb ondervonden dat je het laagje rijst dun moet houden anders zal de norivel tijdens het oprollen gaan scheuren. Dit geldt eveneens voor de verse ingrediënten die je toevoegt… werk altijd met dun gesneden reepjes.
Wanneer de ingrediënten verdeeld zijn, kun je onderaan met de bamboemat beginnen rollen. Dit moet heel voorzichtig gebeuren, beetje bij beetje. Het rolletje moet je tussendoor een beetje aantrekken (niet te strak want dit kan dan weer scheuren!). Het laatste stukje noriblad (waar geen rijst zit) moet je nog even insmeren met een beetje water. Dit stukje kun je dan op het einde dichtplakken.
Het rolletje hoef je dan alleen nog maar in kleine porties te snijden.
De sushi smaakte trouwens heerlijk. Voor een eerste keer sushi rollen was ik al best tevreden met het eindresultaat.

lidl1

Ik heb de sushi met de bijgeleverde sojasaus gegeten. Deze vond ik echter iets te zout en iets te krachtig van smaak. Iets milder had hij voor mij wel gemogen.

Verder heb ik met dit pakket ook noedels met kip gemaakt. Hierbij maakte ik gebruik van de kokosmelk en de groene currypasta. Het potje currypasta in gevuld met een zakje met daarin de pasta. Na opening kun je de pasta nog een maand in de koelkast bewaren. Ideaal!

lidl2 lidl3

SONY DSC

Het recept van de noedels met kip kun je hier vinden.

Bij de Lidl verkopen ze nog meer producten om heerlijke te genieten van Azië… noedels, kruiden, sauzen, biefstukpuntjes, eend, naanbroden…

www.lidl.nl

 

 

 

 

Advertentie

Een gedachte over “GETEST: Proef Azië producten – Lidl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s