Ingrediënten:
- 700 gram penne
- 800 gram spinazie
- bakje cherrytomaatjes
- 300 gram mascarpone
- peper
- zout
- boter
- 1 kg gehaktballetjes (kant-en-klaar)
Bereiding:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af.
- Verwarm ondertussen een pan met een heel klein laagje water (zo’n 50 ml).
- Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en roer ondertussen.
- Verwarm ondertussen een braadpan met wat boter en voeg de gehaktballetjes toe. Bak ze rondom bruin aan. Zet dan aan de kant.
- Voeg de mascarpone al roerend toe aan de spinazie.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg nu de balletjes en penne toe. Roer goed door elkaar.
- Voeg als laatste de cherrytomaatjes toe. Roer ze er eventjes doorheen.
Een gedachte over “Penne met spinazie en gehaktballetjes”