Spinaziepuree met spekjes

 

spinaziepuree met spekjes

Ingrediënten:

  • 800 gram spinazie
  • 2 kg kruimige aardappelen
  • 250 gram spekjes, gerookt
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 100 ml melk
  • 1 flinke eetlepel boter

Bereiding:

  • Schil de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken.
  • Doe de aardappelen in een ketel, voeg water toe. En kook ze zo’n 20-tal minuten. Giet dan af.
  • Bak ondertussen de spekjes in een braadpan tot ze krokant zijn. Zet dan aan de kant.
  • Neem een ketel met een klein bodempje water. Voeg dan de spinazie toe en laat de spinazie slinken tot het vocht er uit is.
  • Stamp de aardappelen fijn. Voeg de melk en boter toe. Pureer goed.
  • Roer de spinazie er nu stevig doorheen.
  • Voeg de spekjes toe.
  • Kruid nu flink bij met peper, zout en nootmuskaat.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s