Spinaziepuree met spekjes

 

spinaziepuree met spekjes

Ingrediënten:

  • 800 gram spinazie
  • 2 kg kruimige aardappelen
  • 250 gram spekjes, gerookt
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 100 ml melk
  • 1 flinke eetlepel boter

Bereiding:

  • Schil de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken.
  • Doe de aardappelen in een ketel, voeg water toe. En kook ze zo’n 20-tal minuten. Giet dan af.
  • Bak ondertussen de spekjes in een braadpan tot ze krokant zijn. Zet dan aan de kant.
  • Neem een ketel met een klein bodempje water. Voeg dan de spinazie toe en laat de spinazie slinken tot het vocht er uit is.
  • Stamp de aardappelen fijn. Voeg de melk en boter toe. Pureer goed.
  • Roer de spinazie er nu stevig doorheen.
  • Voeg de spekjes toe.
  • Kruid nu flink bij met peper, zout en nootmuskaat.

 

2 gedachtes over “Spinaziepuree met spekjes

  1. Jepulus zegt:

    Wat fijn dat je dit heerlijk recept deelt. Werkelijk verrukkelijk!
    Wat ik ook een heerlijke variatie vind bestaat eruit dat ik de puree vermeng met de klein gesneden verse spinazie, evenals dat ik de puree ‘aanmaak‘ met in de melk opgewarmde boter én een paar teentjes geperste knoflook ‘’ .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s