Mexicaanse plaattaart

Mexicaanse plaattaart

Ingrediënten:

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 kleine rode paprika
  • 200 gram gemengd gehakt (varkens-runds)
  • 1 ui
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 klein blikje bruine bonen
  • 1 pakje tomatenblokjes met knoflook (390 gram)
  • 1 flinke koffielepel paprikapoeder (Jonnie Boer)
  • peper
  • zout
  • 18 cherrytomaatjes
  • 1/2 avocado
  • 25 gram gemalen kaas
  • olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd de ui en paprika in blokjes.
  • Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de peper heel fijn.
  • Verwarm een pan met wat olijfolie en bak de ui glazig.
  • Voeg het pepertje toe. Roer even goed door.
  • Voeg dan beetje bij beetje het gehakt toe en bak het rul.
  • Kruid met peper, zout en paprikakruiden.
  • Roer de paprikablokjes erdoorheen.
  • Voeg dan ook de tomatenblokjes toe. Laat even heel zachtjes pruttelen voor zo’n 8-tal minuten.
  • Leg het bladerdeeg op een bakplaat, met bakpapier eronder. Krul een centimeter van het deeg om.
  • Vul dan de binnenkant met het gehaktmengsel.
  • Strooi er nu de bruine bonen overheen en de helft van de maïs.
  • Bestrooi met kaas.
  • Leg de cherrytomaatjes erop.
  • Bak het geheel zo’n 30 minuten in oven.
  • Snijd ondertussen de avocado in blokjes. En beleg de plaattaart ermee.
  • Werk af met de andere helft van de maïs.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s