Ingrediënten:
- 1 rol bladerdeeg
- 1 kleine rode paprika
- 200 gram gemengd gehakt (varkens-runds)
- 1 ui
- 1 klein blikje maïs
- 1 klein blikje bruine bonen
- 1 pakje tomatenblokjes met knoflook (390 gram)
- 1 flinke koffielepel paprikapoeder (Jonnie Boer)
- peper
- zout
- 18 cherrytomaatjes
- 1/2 avocado
- 25 gram gemalen kaas
- olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Snijd de ui en paprika in blokjes.
- Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de peper heel fijn.
- Verwarm een pan met wat olijfolie en bak de ui glazig.
- Voeg het pepertje toe. Roer even goed door.
- Voeg dan beetje bij beetje het gehakt toe en bak het rul.
- Kruid met peper, zout en paprikakruiden.
- Roer de paprikablokjes erdoorheen.
- Voeg dan ook de tomatenblokjes toe. Laat even heel zachtjes pruttelen voor zo’n 8-tal minuten.
- Leg het bladerdeeg op een bakplaat, met bakpapier eronder. Krul een centimeter van het deeg om.
- Vul dan de binnenkant met het gehaktmengsel.
- Strooi er nu de bruine bonen overheen en de helft van de maïs.
- Bestrooi met kaas.
- Leg de cherrytomaatjes erop.
- Bak het geheel zo’n 30 minuten in oven.
- Snijd ondertussen de avocado in blokjes. En beleg de plaattaart ermee.
- Werk af met de andere helft van de maïs.