Quiche met witlof en rauwe ham

quiche met witlof en rauwe ham

Ingrediënten:

  • 1 rol bladerdeeg (rond)
  • 3 witlofstronken
  • 2 uien
  • 6 plakken rauwe ham
  • 3 eieren
  • 250 ml room
  • peper
  • zout
  • bakspray
  • boter
  • 40 gemalen kaas
  • eventueel wat veldsla vermengd met olijfolie met truffelsmaak als afwerking

Bereiding:

  • Zet de oven op 180 graden om voor te verwarmen.
  • Snijd de ui fijn.
  • Snijd de witlof in grove stukken.
  • Verwarm een pan met wat boter.
  • Bak de ui glazig en voeg de witlof toe. Roer een 5-tal minuten tot de witlof wat zachter geworden is.
  • Vet ondertussen een springvorm in met wat bakspray, doe eventueel nog wat bakpapier op de bodem van de springvorm.
  • Leg het deeg in de springvorm en duw het ook goed aan tegen de rand van de springvorm.
  • Neem een kom en kluts de eieren met de room los. Kruid met peper en zout.
  • Verspreid de ui over de bodem.
  • Leg dan de witlof erop.
  • Giet het eiermengsel eroverheen.
  • Verscheur de stukjes rauwe ham en leg ze op het eiermengsel.
  • Strooi er nog wat gemalen kaas overheen.
  • Zet zo’n halfuurtje in de oven.
  • Werk eventueel af met de veldsla.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s