Plaattaart met courgette en geitenkaas

plaattaart met courgette en geitenkaas

Ingrediënten:

  • rol bladerdeeg
  • 1 dikke courgette
  • 2 uien of 1 dikke ui
  • 1 rol geitenkaas (zonder korst)
  • 20 gram gemalen kaas
  • olijfolie
  • verse tijm
  • peper
  • zout
  • 1 eigeel

Bereiding:

  • Oven voorverwarmen op hetelucht-stand op 175 graden.
  • Rol het bladerdeeg voorzichtig uit op een bakplaat.
  • Rol de zijkant voor ongeveer 1 cm om. Zodat het randje wat dikker wordt.
  • Snijd een stukje af van de boven- en onderkant van de courgette.
  • Snijd dan hele dunne plakjes van de courgette met de mandoline.
  • Wentel de plakjes even kort in wat olijfolie.
  • Snijd dan een dikke ui in dunne ringen.
  • Leg de uienringen op het bladerdeeg (binnen het randje). Leg de courgetteplakjes erop.
  • Kruid even met wat peper en zout.
  • Verkruimel de geitenkaas over de groenten.
  • Strooi er nog wat verse tijm over.
  • Werk af met wat gemalen kaas.
  • Zet de schotel nu zo’n 25 minuten in de oven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s