Plaattaart met groene asperges

plaattaart met ui en asperges

Ingrediënten:

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 9 cherrytomaten
  • 20-tal groene asperges
  • 40 gram gemalen kaas
  • 1 kruidenbouillonblokje
  • 2 uien
  • olijfolie
  • 1 eigeel
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 175 graden.
  • Rol het vers bladerdeeg uit op een bakplaat. Leg er eventueel nog een extra laagje bakpapier onder.
  • Rol het randje zo’n 1 cm om.
  • Verwarm een ketel met water en een bouillonblokje. Leg de asperges er rustig in en laat zo’n 5 minuten zachtjes koken. Dan zijn ze beetgaar. Giet het water af. Zet even aan de kant.
  • Snijd de ui in dunne ringen.
  • Verwarm een pan met wat olijfolie en bak de uien glazig aan. Zet dan aan de kant.
  • Schep de uien over het bladerdeeg, binnen de rand.
  • Leg er dan de groene asperges overheen. Eén met het topje naar boven, de volgende met het topje naar onder…
  • Kruid met wat peper en zout.
  • Strooi er de gemalen kaas overheen.
  • Werk af met de tomaatjes.
  • Strijk dan nog wat eigeel met een kwast over de randen.
  • Bak de plaattaart zo’n 25-tal minuten in de oven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s