Ingrediënten:
- 1 rol vers bladerdeeg
- 9 cherrytomaten
- 20-tal groene asperges
- 40 gram gemalen kaas
- 1 kruidenbouillonblokje
- 2 uien
- olijfolie
- 1 eigeel
- peper
- zout
Bereiding:
- Verwarm de oven op 175 graden.
- Rol het vers bladerdeeg uit op een bakplaat. Leg er eventueel nog een extra laagje bakpapier onder.
- Rol het randje zo’n 1 cm om.
- Verwarm een ketel met water en een bouillonblokje. Leg de asperges er rustig in en laat zo’n 5 minuten zachtjes koken. Dan zijn ze beetgaar. Giet het water af. Zet even aan de kant.
- Snijd de ui in dunne ringen.
- Verwarm een pan met wat olijfolie en bak de uien glazig aan. Zet dan aan de kant.
- Schep de uien over het bladerdeeg, binnen de rand.
- Leg er dan de groene asperges overheen. Eén met het topje naar boven, de volgende met het topje naar onder…
- Kruid met wat peper en zout.
- Strooi er de gemalen kaas overheen.
- Werk af met de tomaatjes.
- Strijk dan nog wat eigeel met een kwast over de randen.
- Bak de plaattaart zo’n 25-tal minuten in de oven.