Paella met scampi’s

paella met scampi

Bereiding:

  • 500 gram basmatirijst
  • 1 klein potje saffraanpoeder
  • 400 gram gepelde scampi’s, diepvries
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 2 bouillonblokjes (kruiden of kip)
  • peper
  • zout
  • klein blikje erwten
  • 3 paprika’s
  • 1 dikke ui
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie

Bereiding:

  • Laat de scampi’s op voorhand dooien.
  • Snijd de paprika’s en ui in fijne stukjes.
  • Verwarm olie in een ruime pan en voeg de ui toe. Bak deze glazig. Pers ook de knoflook erbij.
  • Voeg dan de paprika’s toe. Roer goed door.
  • Voeg dan de rijst toe. Kruid even bij met de kurkuma, peper en zout.
  • Voeg dan 1 liter water toe en twee bouillonblokjes toe. Roer nog even goed door.
  • Zet een deksel op de pan en laat de rijst zachtjes gaarstomen gedurende 10 minuten.
  • Voeg ook even de saffraanpoeder toe. Roer tussendoor.
  • Voeg de erwten en scampi’s toe. Roer ze er goed doorheen voor een 5-tal minuten op een zacht vuurtje.
Advertentie

Een gedachte over “Paella met scampi’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s