Bereiding:
- 500 gram basmatirijst
- 1 klein potje saffraanpoeder
- 400 gram gepelde scampi’s, diepvries
- 1 koffielepel kurkuma
- 2 bouillonblokjes (kruiden of kip)
- peper
- zout
- klein blikje erwten
- 3 paprika’s
- 1 dikke ui
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
Bereiding:
- Laat de scampi’s op voorhand dooien.
- Snijd de paprika’s en ui in fijne stukjes.
- Verwarm olie in een ruime pan en voeg de ui toe. Bak deze glazig. Pers ook de knoflook erbij.
- Voeg dan de paprika’s toe. Roer goed door.
- Voeg dan de rijst toe. Kruid even bij met de kurkuma, peper en zout.
- Voeg dan 1 liter water toe en twee bouillonblokjes toe. Roer nog even goed door.
- Zet een deksel op de pan en laat de rijst zachtjes gaarstomen gedurende 10 minuten.
- Voeg ook even de saffraanpoeder toe. Roer tussendoor.
- Voeg de erwten en scampi’s toe. Roer ze er goed doorheen voor een 5-tal minuten op een zacht vuurtje.
Grrrrrrr… ik mag geen koolhydraten meer eten. En dit ziet er werkelijk superlekker uit!