Sirtaki – Valkenswaard

Samen met een vriendin ging ik op een vrijdagavond uiteten bij het Griekse restaurant Sirtaki in Valkenswaard.
Om half 8 zit het restaurant heel vol en de meeste mensen zijn al volop aan het eten wanneer wij binnenkomen. Maar gelukkig hebben we een tafeltje gereserveerd. We mogen plaatsnemen op beklede houten banken. De tafel is ruim voor ons tweetjes.

Het interieur doet ook echt Grieks aan. Er staan een soort van tempelzuilen waarop Griekse kruiken liggen.
De nodige plastieken decoraties van planten en bloemen vinden we iets minder…

Op de tafels staat een lichtje en ligt er een gestreepte tafelloper. Ook ligt er een blokje om alles te noteren wat we bestellen die avond. Dat notitieblokje blijft ook de hele avond liggen en wordt aangevuld door het personeel als we iets bestellen. Dit hebben we nog nergens gezien!
We bestellen ons drankje en we bespreken wat we gaan nemen.
Op de kaart staan voorgerechten, hoofdgerechten en er is een aparte kaart met desserts.

We hebben grote honger dus we gaan voor twee voorgerechten die we samen willen delen en een tweepersoonsschotel als hoofdgerecht. We beslissen om de Olympiaschotel te nemen.

Het voorgerecht komt er na een tijdje aan… we krijgen ‘sardienen’ in plaats van de ‘sardientjes’ (zoals het op de kaart staat. Het zijn drie mooie vissen maar toch zijn we verbaasd. We hadden kleintjes verwacht die we makkelijk en zonder peuzelwerk zouden kunnen eten. Dit wordt dus wel peuzelwerk want wat een graten!
En we weten allebei niet goed wat we ermee moeten doen. Het wordt dus wat stukjes eraf halen en zoveel mogelijk graten proberen te ontwijken. Maar dat valt niet mee! Het lijkt één en al graat!
We proberen er maar het beste van te maken maar mijn vriendin geeft al vlug op nadat er een grote graat in haar mond belandt.

sirtaki1

sirtaki2 sirtaki3

Gelukkig hebben we nog de tzatziki die wel heerlijk is. We krijgen er ook een mandje met wit stokbrood bij zodat we heerlijk kunnen dippen. De tzatziki smaakt echt fris maar ook heel erg naar knoflook. Maar dat vinden we niet erg! Daar houden we wel van!

Onze gerechtjes worden weer opgehaald als we klaar zijn. Onze drankjes zijn ook leeg maar dat ziet de bediening niet. En ze lopen dan ook weer verder. We moeten er  zelf om vragen, ook later op de avond weer terwijl ze wel genoeg rondlopen.

Vele tafeltjes zijn ondertussen al klaar en het wordt rustiger in het restaurant.
Op onze tafel krijgen we een warmhoudplaatje en daarna komt onze Olympiaschotel. Dit is een schotel met lamskoteletten, gyros, varkenshaas en scampi’s. Voordat het op de tafel gezet wordt, worden de scampi’s nog even langs onze tafel overgoten met een alcoholisch drankje en geflambeerd. Het ziet er leuk uit maar naderhand ben ik niet zo blij dat ons gerechtje voor de helft geflambeerd werd.
De scampi’s smaken heerlijk en de alcohol erop kun je niet meer proeven maar de onderliggende rijst heeft er wel een heel raar smaakje van gekregen. Waarschijnlijk is dat sterke goedje ook in de rijst gelopen en dat maakt het echt niet lekker! Voor ons moet dat flamberen dus echt niet! Of graag op een apart schaaltje…

Bij onze vis-vleesschotel krijgen we ook een bordje frieten en een eenvoudige salade met fetakaas.
Omdat ik er al vlug achter kom dat het vlees zo zonder saus ook maar gewoontjes is, bestel ik nog even een warme saus. Omdat ik geen kaart heb, weet ik niet goed welke warme sauzen er zijn. Blijkbaar was er alleen champignonsaus. Ik miste wat suggesties van het personeel. Dat heb ik dan maar besteld. Het duurde een tijdje voordat die op tafel stond. Maar hij smaakte wel!

Het vlees en de scampi’s smaken prima! De fetakaas is niet mijn ding maar mijn vriendin vindt ze wel lekker!
De frietjes smaken ook prima maar een grotere portie had zeker gemogen.
Op het einde van de avond had ik ook het gevoel dat ik best nog wel wat op kon. Voor de prijs van 47,5 euro had ik een nog iets ruimer gevulde schotel verwacht.

sirtaki4 sirtaki5 sirtaki6 sirtaki7

Lekker!

  • vlees en scampi’s waren goed bereid
  • tzatziki was erg lekker

Niet zo lekker!

  • bediening loopt genoeg rond maar ziet weinig (vragen om te drinken)
  • porties mochten wat ruimer voor grotere eters
  • sardienen in plaats van de genoemde ‘sardientjes’ –> teveel gratenwerk!

7

Grieks restaurant Sirtaki, Promenade 19, Valkenswaard, http://www.restaurantsirtaki.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s