Ingrediënten:
- 300 gram salademengeling
- 1/2 citroen
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel suiker
- 1 kruidenbouillonblokje
- 6 asperges
- 3 eieren
- 6 plakjes rauwe ham
Bereiding:
- Schil de asperges met een aspergeschiller of dunschiller. Snijd onderaan een stukje af, 1,5 cm ongeveer.
- Verwarm een pan met water. Verkruimel een bouillonblokje en voeg de suiker toe. Laat het water zachtjes koken en leg de asperges er voorzichtig in.
- Laat ze heel zachtjes koken voor een 10-15 minuten (naargelang de dikte). Prik er voorzichtig in om te controleren of ze gaar zijn. Haal ze voorzichtig uit het water en laat ze wat afkoelen.
- Kook de eitjes zo’n 7-8 minuten. Koel ze vlug af met koud water. Snijd ze door de helft.
- Doe de salade in een kom.
- Voeg het sap van de halve citroen toe en voeg de olijfolie toe.
- Roer de salade goed door.
- Meng de asperges er voorzichtig doorheen.
- Voeg de eieren toe en leg de plakjes ham erop.