Salade met asperge en ham

salade met asperges en ham

Ingrediënten:

  • 300 gram salademengeling
  • 1/2 citroen
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 kruidenbouillonblokje
  • 6 asperges
  • 3 eieren
  • 6 plakjes rauwe ham

Bereiding:

  • Schil de asperges met een aspergeschiller of dunschiller. Snijd onderaan een stukje af, 1,5 cm ongeveer.
  • Verwarm een pan met water. Verkruimel een bouillonblokje en voeg de suiker toe. Laat het water zachtjes koken en leg de asperges er voorzichtig in.
  • Laat ze heel zachtjes koken voor een 10-15 minuten (naargelang de dikte). Prik er voorzichtig in om te controleren of ze gaar zijn. Haal ze voorzichtig uit het water en laat ze wat afkoelen.
  • Kook de eitjes zo’n 7-8 minuten. Koel ze vlug af met koud water. Snijd ze door de helft.
  • Doe de salade in een kom.
  • Voeg het sap van de halve citroen toe en voeg de olijfolie toe.
  • Roer de salade goed door.
  • Meng de asperges er voorzichtig doorheen.
  • Voeg de eieren toe en leg de plakjes ham erop.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s