Quiche met paddenstoelen, spinazie, aubergine en courgette

quiche met paddenstoelen, spinazie, courgette en aubergine

Ingrediënten:

  • 1 rond vel bladerdeeg
  • 1/2 courgette
  • 1/2 aubergine
  • 1 dikke ui
  • handvol rucola
  • 5 grote champignons
  • 200 gram oesterzwammen
  • 600 gram spinazie
  • 350 ml crème fraîche
  • 3 grote eieren
  • olijfolie
  • peper
  • nootmuskaat
  • zout
  • olijfolie met truffelextract
  • bakspray (of boter)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de courgette en aubergine in  fijne plakken.
  • Verwarm een pan met een laagje olijfolie. Bak de courgette en aubergine in plakken aan. Doe dit in delen. Haal ze ui de pan als ze lichtbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Doe een klein laagje water in een pan en laat de spinazie slinken. Roer af en toe goed door. Kruid met peper en nootmuskaat. Giet daarna af tot het overtollige vocht eruit is. Houd aan de kant.
  • Snijd de champignons in plakjes. Snijd de oesterzwammen in twee of drie stukken naargelang hun grootte.
  • Snijd de ui in stukjes.
  • Verwarm een pan met wat olijfolie. Voeg de ui toe en bak deze glazig.
  • Voeg dan de champignons en oesterzwammen toe en bak ze een paar minuten mee.
  • Maak in een kommetje de crème fraîche en de eieren. Klop goed door elkaar. Kruid met wat peper en zout.
  • Leg bakpapier op de bodem van de springvorm. Spray de randen in met bakspray of beboter de randen met een stukje keukenrol of borsteltje.
  • Leg dan het deeg in de springvorm. Duw het deeg mooi vlak op de bodem en duw de randen goed aan.
  • Verdeel het paddenstoel-uimengsel over de bodem.
  • Verdeel de spinazie erop. Kruid even een beetje met zout.
  • Giet de helft van het roommengsel eroverheen.
  • Leg dan twee laagjes courgette en aubergine in de springvorm.
  • Giet dan de rest van het roommengsel eroverheen.
  • Werk af met gemalen kaas.
  • Zet dit dan zo’n 50 minuten in de oven.
  • Meng ondertussen wat rucola met de truffelolie en werk hiermee de quiche af.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s