Zuurvlees

zuurvlees

Oorspronkelijk met paardenvlees gemaakt maar ik gebruikte runderstoofvlees.

Ingrediënten:

  • 2 kg runderstoofvlees
  • 5 flinke eetlepels appelstroop
  • 2 grote uien
  • 12 kruidnagels
  • 12 laurierblaadjes
  • 350 ml witte azijn
  • 350 ml warm water
  • 3 peperkoekplakken
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • peper
  • zout
  • boter

Bereiding:

  • Snijd de uien in grove stukken.
  • Kruid het stoofvlees met peper en zout.
  • Verwarm een grote pan met wat boter.
  • Bak het vlees in 2-3 delen bruin aan alle kanten.
  • Doe al het vlees weer samen in de pan en giet er azijn en water bij.
  • Voeg de laurierblaadjes en de kruidnagels toe. Breng het geheel lichtjes aan de kook en zet er het deksel op.
  • Laat 1 uur en 3 kwartier zachtjes sudderen. Roer af en toe eens door.
  • Neem een aparte pan en verwarm die met boter. Stoof de uien even glazig aan.
  • Voeg de uien dan bij het stoofvlees.
  • Voeg de peperkoek, suiker en de appelstroop toe. Roer even goed om.
  • Zet het deksel er weer op en laat nog een uurtje zachtjes sudderen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s