Oorspronkelijk met paardenvlees gemaakt maar ik gebruikte runderstoofvlees.
Ingrediënten:
- 2 kg runderstoofvlees
- 5 flinke eetlepels appelstroop
- 2 grote uien
- 12 kruidnagels
- 12 laurierblaadjes
- 350 ml witte azijn
- 350 ml warm water
- 3 peperkoekplakken
- 3 eetlepels bruine suiker
- peper
- zout
- boter
Bereiding:
- Snijd de uien in grove stukken.
- Kruid het stoofvlees met peper en zout.
- Verwarm een grote pan met wat boter.
- Bak het vlees in 2-3 delen bruin aan alle kanten.
- Doe al het vlees weer samen in de pan en giet er azijn en water bij.
- Voeg de laurierblaadjes en de kruidnagels toe. Breng het geheel lichtjes aan de kook en zet er het deksel op.
- Laat 1 uur en 3 kwartier zachtjes sudderen. Roer af en toe eens door.
- Neem een aparte pan en verwarm die met boter. Stoof de uien even glazig aan.
- Voeg de uien dan bij het stoofvlees.
- Voeg de peperkoek, suiker en de appelstroop toe. Roer even goed om.
- Zet het deksel er weer op en laat nog een uurtje zachtjes sudderen.