Pastasalade met pesto, ham, spek en erwten

salade met erwten, ham en spekjes

Ingrediënten:

  • 250 gram macaroni
  • 150 gram rauwe ham
  • 200 gram spekjes
  • 200 gram erwten, diepvries
  • 40 gram rucola
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • bos verse basilicum
  • 30 gram Grana Padano
  • 4 eetlepels olijfolie (met truffelsmaak)
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud water.
  • Maak ondertussen de pesto door eerst de pijnboompitten aan te bakken in een verwarmde pan. Laat ze afkoelen.
  • Rasp de kaas en doe die in de hakmixer, samen de pijnboompitten.
  • Voeg dan de olijfolie en basilicum toe. Hak het tot een fijne massa.
  • Doe de pasta in een kom en roer de pesto eronder.
  • Verwarm een pan en bak de spekjes tot ze krokant zijn. Roer af en toe goed door. Giet het overtollige vet weg. Laat ze even uitdruppen op een stukje keukenpapier.
  • Snijd de ham in kleine stukjes.
  • Doe de erwten in een kom of bakje. Giet er kokend water op en laat zo’n 2 minuten staan. Spoel dan af met koud water. Voeg de erwten bij de pasta.
  • Voeg de spekjes, ham en rucola toe. Roer goed door elkaar.
  • Werk af met truffelolie, peper en zout.
Advertenties

2 thoughts on “Pastasalade met pesto, ham, spek en erwten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s