Ingrediënten:
- 250 gram macaroni
- 150 gram rauwe ham
- 200 gram spekjes
- 200 gram erwten, diepvries
- 40 gram rucola
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 4 eetlepels olijfolie
- bos verse basilicum
- 30 gram Grana Padano
- 4 eetlepels olijfolie (met truffelsmaak)
- peper
- zout
Bereiding:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud water.
- Maak ondertussen de pesto door eerst de pijnboompitten aan te bakken in een verwarmde pan. Laat ze afkoelen.
- Rasp de kaas en doe die in de hakmixer, samen de pijnboompitten.
- Voeg dan de olijfolie en basilicum toe. Hak het tot een fijne massa.
- Doe de pasta in een kom en roer de pesto eronder.
- Verwarm een pan en bak de spekjes tot ze krokant zijn. Roer af en toe goed door. Giet het overtollige vet weg. Laat ze even uitdruppen op een stukje keukenpapier.
- Snijd de ham in kleine stukjes.
- Doe de erwten in een kom of bakje. Giet er kokend water op en laat zo’n 2 minuten staan. Spoel dan af met koud water. Voeg de erwten bij de pasta.
- Voeg de spekjes, ham en rucola toe. Roer goed door elkaar.
- Werk af met truffelolie, peper en zout.
Ziet er heel erg lekker uit! Om te smullen 🙂
Lekker