Fiesta – Weert

Op koopavond liepen we het tapasrestaurant ‘Fiesta’ binnen in Weert.
Dit is een restaurant weer je onbeperkt tapas kunt happen voor een mooie prijs (19,95 euro p.p.).

De gevel van het restaurant mist misschien nog wat kleur waardoor het niet heel erg in de kijker valt.
Maar binnen is het sfeervol ingericht met hoge en lage tafels, raamelementen, Spaanse foto’s aan de muren en een bakje met bestek en servetten op de tafels.
We worden vriendelijk onthaald, mijn jas wordt aangenomen en we mogen een tafeltje kiezen.

Op de site had ik al gezien dat ze sangria serveerden en we bestelden dan ook een half litertje!
Dat was al een heel mooi begin van de avond want de sangria was heerlijk! Geen massa fruit maar de fruitsmaak zat er wel heel goed in.

fiesta1

We krijgen alvast brood met knoflookmayonaise en maïschips met een salsadip. Na al dat dippen, babbelen en sangria nippen bestelden we onze eerste ronde.

fiesta2 fiesta3

We gingen voor de ibericoham met galiameloen. De ham is heerlijk zacht en wordt geserveerd met wat zoutige amandelen. De meloen is al voorgesneden in blokjes. Dat maakt het natuurlijk handig om op te eten.
Verder proeven we nog de gegratineerde mosselen met paprikaroomsaus en kaas. Dit bordje is echt geweldig!
De mosselen liggen in de schaal op het bord. Daaroverheen de roomsaus en gegratineerde kaas. We snoepen er echt van! Daarna bestelden we ze nog 2 keer. Echt een topgerechtje! (Nooit van de kaart halen!) 🙂

fiesta4 fiesta5

Bij de volgende ronde bestellen we spareribs, lamskoteletjes, aardappeltjes, kippenvleugels en garnalen in knoflookolie.
De spareribs zaten in een zoetige stroopsaus. De saus vond ik lekker maar was voor mij te minimaal aanwezig.
Ook had ik de spareribs beter gevonden mochten ze op de grill gebakken zijn. Dat zou het lekkerder gemaakt hebben. Voor mij het minste tapashapje van de avond.
De lamskoteletjes daarentegen vind ik echt super! Heerlijk met die rozemarijn erop! En mooi rosé gebakken.
De kippenvleugels en de garnalen met de aardappeltjes vielen ook in smaak. De pepertjes tussen de garnalen maakten het nog een tikkeltje pittiger.

fiesta6  fiesta7

De derde ronde wordt er eentje met gamba’s in knoflookroomsaus, ossenhaaspuntjes, mosselen in kruidenboter gebakken, maïskolven, gefrituurde pepers en een zalm met notenbroodkruim gegratineerd. Ik vind de gamba’s fantastisch, mooi van formaat en weer een geweldige romige saus. Ik dip er daarna ook mijn ossenhaaspuntjes en de mosselen in.
De maïskolf is heel stevig en lekker met die kruidenboter eroverheen. De zalm viel ook in de smaak.

fiesta8

Tijdens de voorlaatste ronde bestelden we onze favoriete mosselen nog een keer, de gehaktballetjes in tomatensaus, inktvis, kippenspiesjes met sinaasappelsaus en gefrituurde pepers gevuld met kaas.
De inktvisringen zijn mooi gebakken, een mooi korstje en zeker niet taai. Het tomatensausje is lekker maar ik verkies het sinaasappelsausje om alles in te dippen. Weer zo’n perfect sausje!

Om alles af te sluiten gaan we nog een laatste keer voor de gegratineerde mosselen en de meloen.

Het was een fantastische avond, heel gezellig en echt een aanrader!

Lekker!

  • geweldige sausjes: sinaasappelsaus, paprikaroomsaus en knoflookroomsaus
  • de gegratineerde mosselen zijn echt een aanrader
  • vriendelijke en vlotte bediening
  • mooie prijs-kwaliteit

Niet zo lekker!

  • spareribs grillen zou het beter maken! (en iets meer saus erbij)
  • tandenstokers op de tafels zouden handig zijn

9

Tapasrestaurant Fiesta, Beekstraat 55, Weert, www.fiesta-restaurant.nl

 

Advertenties

One thought on “Fiesta – Weert

  1. Pingback: 2015, een nieuw blogjaar! | Lekker Happen - Foodblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s