Pasta met bieslookpesto

pasta pesto met noten en paprika

Ingrediënten:

  • 500 gram spaghetti
  • 1 bakje snackpaprika’s (oranje en rood)
  • 50 g bakje walnoten
  • 2 eetlepels amandelen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 120 gram Parmezaanse kaas
  • 5 tenen knoflook
  • 6-7 eetlepel olijfolie
  • een flinke bos verse bieslook
  • 6-tal blaadjes peterselie
  • 6-tal takjes verse tijm
  • peper
  • zout
  • eventueel wat tomaatjes en rucola als afwerking

Bereiding:

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af.
  • Verwarm een pan en rooster de noten een paar minuten. Laat ze afkoelen.
  • Rasp de kaas in grote vlokken. Houd een beetje kaas aan de kant voor de afwerking.
  • Doe de noten en kaas in de hakmachine.
  • Voeg dan de kruiden, drie knoflooktenen en olie toe. Hak tot een fijne massa.
  • Kruid een beetje bij met peper en zout.
  • Snijd de kleine paprika’s in hele fijne stukjes.
  • Roer de pesto door de pasta.
  • Voeg dan de paprikastukjes en twee tenen geperste knoflook toe.
  • Werk af met een beetje kaas.
  • Voeg eventueel nog wat rucola en tomaten uit de oven toe.

Dit recept doet mee met het foodblogevent april 2014.

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Pasta met bieslookpesto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s