GETEST: BbyB Chocolates

‘Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.’ – Forrest Gump

Ik mocht dit keer een heel mooi product testen.
De verpakking alleen al is heel apart, een strak doosje met een witte deksel en zwarte onderkant. Met een minimum aan tekst, heel stijlvol! En ook ik wist niet wat er mij te wachten stond.

BbyB1

Bart Desmidt, de eigenaar en chef-kok van het Belgische tweesterrenrestaurant Bartholomeus, brengt vernieuwing de chocoladewereld. Samen met chocolatier Jan Verleye streven ze naar verfijnde en verrassende combinaties.

Bart Desmidt haalde zijn inspiratie bij de delicatesse ‘de babelutte’. Dit is een romige karamel. Ik at die vroeger ook tijdens mijn vakanties aan zee. De vernieuwde pralines op basis van de babelutte evolueerden in 2010 van een gewaardeerd dessert tot een eigen merk: BbyB.

Ze gebruiken enkel de meest pure ingrediënten en zo werden er 22 culinaire creaties gecreëerd. De chocolade kun je kopen in de winkels in Antwerpen of Brugge maar natuurlijk ook via de webshop. Je kunt er kiezen uit één van de zes collecties of er zelf één samenstellen.

BbyB2 BbyB3

Maar eerst even het stijlvolle doosje openen en proeven…
In de box zitten vijf verschillende kleurtjes. Het lijken wel kleine boekjes. Op de rug staat er telkens een nummer en een omschrijving van de ingrediënten.

Ik open eerst het groene doosje… melkchocolade met crème brûlée. Wat een leuke kleine, strakke blokjes chocolade. De vulling is heel zacht, beetje vloeiend. En de melkchocolade smelt zacht weg in de mond. Heerlijk!

BbyB4 BbyB5

Dan ga ik naar het roze doosje. Dit is pure chocolade, gecombineerd met kersen en pistache. Het chocolaatje is binnenin mooi verdeeld in laagjes. Onderaan het laagje vloeibare kers en daar een pistachemengsel op. Echt pure smaken, proef ik.
Ik ben geen pure chocoladeliefhebber omdat deze altijd te bitter is naar mijn gevoel maar met de zoete kers erbij is dit toch heel verrassend voor mij.

Dan kies ik #15, de melkchocolade met hazelnoot. Dit is best een klassieke keuze. De minst aparte uit deze serie.
Binnenin zit de smeuïge vulling met kleine hazelnootstukjes erin. Lekker maar ik deze verbaasde mij wat minder na die twee andere smaakjes.

BbyB6

Dit keer de pure chocolade met babelutte en zeezout. De babeluttevulling smaakt heerlijk en het zoute smaakje voegt iets toe. Heel lekker!

De laatste is de witte chocolade met passievruchten en basilicum. De vulling ziet er bruin uit en niet meteen heel smakelijk. Maar de smaak is echt heerlijk. Vooral die basilicum die erin zit, is heel apart!

BbyB7

Deze chocolaatjes zijn de beste die ik tot nu mocht proeven! Zelfs de pure chocolade die ik anders graag laat staan, heb ik nu met veel smaak opgegeten. De vullingen zijn helemaal anders dan bij andere chocolaatjes die je in de winkel kunt kopen. Hier is echt over nagedacht! Echt een aanrader!

http://www.bbyb.be

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s